• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Tabelljumbon sänkte tabellettan

17 oktober 2017 21:30
#FBKRBK

Rögle tog ikväll säsongens första trepoängare mot tuffast tänkbara motstånd. När Färjestad kom på besök var det proppen ur för Ängelholmslaget som vann med 5-2.


Tabellettan Färjestad skulle ta sig an Rögle som parkerat på en sistaplats i tabellen. Hemmalaget stod upp bra i den första perioden och hade ett par vassa lägen att få hål på Lars Haugen. Klarast chans hade Ludvig Rensfeldt som fick öppet mål men som missade pucken. Istället var det värmlänningarna som skulle ta ledningen. Efter ett snyggt klapp-klapp-spel mellan Marcus Nilsson, Linus Persson och Per Åslund så kunde den sistnämnde peta in pucken i öppet mål.

Rögle - SHL's bästa lag i powerplay

Ted Brithén behövde bara 15 sekunder i den andra perioden när han gav hemmalaget ledningen, han tar sig mellan backarna och får sedan se pucken glida in under Lars Haugen efter att Jens Westins klubba varit på pucken. Christofer Thörngren åkte sedan på en utvisning för tripping och då passade Ludvig Rensfeldt på att göra 2-1 för Rögle. Rensfeldt stod och skymde Haugen samtidigt som han kunde styra in pucken från Craig Shira. Det tvingade gästerna till en time out som fick laget att vakna till något. Men gästerna hade forsatt ledning inför den tredje perioden.

– Vi får en tuff start och de får enkla mål. Ett powerplay som jag tycker vi har bra kontroll på men de får in pucken ändå. Stundtals kommer vi upp lite bättre i andra men vi ska höja tempot i tredje nu, sa Johan Ryno till C More.

I den tredje perioden var det hemmalaget som var det vassare laget. Rögle tog ledningen med 4-1 efter mål av Juha Matti Aaltonen och Edwin Hedberg. Därefter fick gästerna spela fem mot tre efter att Ted Brithén visats ut två minuter för tripping samtidigt som Hedberg snackade till sig en tvåminutare. Då kunde Mikael Wikstrand göra gästernas andra mål för kvällen, ett rappt skott från vänster tekningscirkel. När det sedan återstod 45 sekunder kunde Taylor Matson sätta spiken i kistan och göra 5-2 till Rögle.

– Otroligt skönt att ta den här hemma. Vi vann alla fyra mot dem förra året, men det visar ju att alla kan slå alla i den här serien. Vi jobbar stenhårt för varandra idag har en del boxplay och sätter lägena vi får, sa Ludvig Rensfeldt till C More.