• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Brynäs
BIF

Axelsson säkrade ny seger för Färjestad

28 oktober 2017 18:12
#FBKBIF

Dick Axelsson gjorde mot Brynäs sitt åttonde och nionde mål för säsongen. Med det blev han den klara matchvinnaren när Färjestad vann igen, 2-1.


Med lagkaptenen Alexander Johansson i säsongsdebut och Per Åslund som firade 500 matcher i Färjestadströjan var det hög stämning i Löfbergs Arena.

Första perioden svängde lite fram och tillbaka där båda lagen hade chanser att näta och som präglades av en hel del gruff och irritationer.

Det första målet lät vänta till sju minuter in i andra perioden. Alexander Johansson presenterade sig direkt i återkomsten med en tjusig backhandassist till Dick Axelssons mål fram till 1-0.

I Brynäsmålet gjorde Linus Fernström debut efter att ha blixtvärvats med anledning av skadorna på Felix Sandström och David Rautio. Han hade en del att göra och gjorde det riktigt bra.

"Ge mig pucken så blir det mål"

Att Brynäs är i poängbehov råder det inget tvivel om, och i tredje perioden jobbade gästerna hårt för att få till en kvittering. Den kom efter 2:28 när Daniel Mannberg sköt ett rappt skott som satt otagbart för Lars Haugen.

Glädjen över det blev dock ganska kortvarig för tre minuter senare slog han till igen – Dick Axelsson. Den här gången kom han direkt från utvisningsbåset perfekt i en spelvändning. Tillsammans med Rasmus Asplund växelspelade han sig fram och hade till slut öppet mål när han satte 2-1.

Det skulle visa sig bli matchavgörande. Brynäs orkade inte komma tillbaka och matchen avslutades istället med ett ordentligt gruff. Det var Färjestads andra seger mot Brynäs på tre dagar.

– Det var kul med en lördagsseger. Jag sa till de andra att ge mig pucken så blir det mål, sa tvåmålsskytten Axelsson till C More.