• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Oscar Alsenfelt ledde uppoffrande Malmö till seger

25 november 2017 17:37
#FBKMIF

Efter tre raka förluster är Malmö en vinnare i SHL igen. Detta efter två mål från Rhett Rakhshani, en imponerande defensiv insats och ett målvaktsspel i världsklass från Oscar Alsenfelt mot Färjestad.


Det var formsvaga Malmö som inledde bäst i bortamötet med formstarka Färjestad på lördagen. Gästerna skapade flera kvalitativa målchanser till en början. Tempot gick dock ner efterhand och det var mållöst efter 20 minuter.

– Det kändes bra och vi fick tryck på dem flera gånger. Vi har haft mycket spel i deras zon men kan ha mer backskott och trafik, konstaterade Malmös Frederik Storm i C More efter period ett.

I den andra perioden skulle matchens första mål falla när Rhett Rakhshani satte 0-1 i powerplay, ståendes på ett knä, efter att ha serverats av Andy Miele för sitt första mål för säsongen. Samma duo skulle se till att det blev 0-2. Efter en snabb omställning kunde Miele hitta en släpande Rakhshani som höll i, gjorde en dragning och rundade Stefan Steen för nytt mål. Det fick Färjestad att vakna och bara 59 sekunder senare var det reducerat. SHL:s assitkung Johan Ryno skickade iväg assist nummer 22 till en fri Martin Johansson som lyfte in 1-2 bakom Oscar Alsenfelt.

Målramen hjälpte till

I den tredje perioden drog Malmös amerikanske stjärna Andy Miele på sig ett matchstraff vilket innebar ett fem minuter långt powerplay för hemmalaget. Malmö bjöd på ett fantastisk boxplay och redde ut det. Skåningarna skulle till slut vinna och bryta lagets tre matcher långa förlustsvit. Detta efter att burväktaren Oscar Alsenfelt stått på huvudet i slutet av matchen, räddat 21 (!) skott i perioden och dessutom haft hjälp av sin målram.

– Jag tycker att efter de första två perioderna leder vi välförtjänt. I tredje blir det tufft med en massa boxplay och vi går på knäna på slutet. Jag är ruggigt glad över killarnas offervilja och slit, sa Malmös tränare Peter Andersson i C More.