• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Mora
MIK

Nilsson visade vägen - viktig seger för Mora

10 december 2017 16:30
#FBKMIK

Mora bröt förlustraden och ryckte längre ifrån kvalstrecket. Jacob Nilsson stod för tre poäng när Färjestad föll för tredje hemmamatchen i följd.


Tredje matchen på bara fyra dagar. Då var det inte konstigt att Färjestad och Mora inledde något avvaktande i Löfbergs Arena. Duon skulle stänga igen veckan med ett viktigt möte, där båda hoppades bryta sina två matcher långa förlustsviter. Chansmässigt var det dock snålt till en början, även om Oskar Steen spelades fram till en fint läge för Färjestad.

Hemmalaget hade också ett numerärt överläge där Mora trycktes tillbaka rejält. Men istället för Färjestadsledning skulle gästerna ta kommandot, när Jacob Nilsson styrde in Andrew Rowes framspelning med en kvart på klockan. I mittenakten var målskytten Nilsson tidigt igenom i ett friläge som Lars Haugen räddade, men Mora behöll spelet i offensiv zon. En sargstuds landade till slut hos Daniel Grillfors som slog 0-2 i nät.

Karlin: "Idag fick vi utdelning"

Och Moraledningen skulle fortsätta att växa. Med nio minuter spelat vann Mathias Bromé en duell nere i sarghörnet, bröt sig urstarkt in mot mål och rundade Lars Haugen innan han borrade upp pucken i krysset. Ett skakat Färjestad tog sedan över spelet under mittperiodens andra halva och närmade sig ett mål. Strax före vilan kom också reduceringen, via Michael Lindqvist i spel fem mot fyra.

Effekten uteblev dock för hemmalaget, som istället kunde se Sebastian Hartmann utöka till 1-4 sedan Jacob Nilsson stått för sin andra assist. Målet punkterade matchen som Mora kontrollerade även om Färjestad fick till en stark forcering. Johan Ryno snyggade till siffrorna med ett mäktigt skott som innebar 2-4. Förlusten var Färjestads tredje i rad på hemmais, samtidigt som Mora bröt sin två matcher långa förlustrad.

– Det är en trög match överlag. Vi får målen som vi inte fått tidigare, sen rent spelmässigt har vi absolut gjort bättre matcher än den här. Men idag fick vi utdelning och det var grabbarna välförtjänta av, kommenterade Moratränare Mattias Karlin i C More.