• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Mora
MIK

Nilsson visade vägen - viktig seger för Mora

10 december 2017 16:30
#FBKMIK

Mora bröt förlustraden och ryckte längre ifrån kvalstrecket. Jacob Nilsson stod för tre poäng när Färjestad föll för tredje hemmamatchen i följd.


Tredje matchen på bara fyra dagar. Då var det inte konstigt att Färjestad och Mora inledde något avvaktande i Löfbergs Arena. Duon skulle stänga igen veckan med ett viktigt möte, där båda hoppades bryta sina två matcher långa förlustsviter. Chansmässigt var det dock snålt till en början, även om Oskar Steen spelades fram till en fint läge för Färjestad.

Hemmalaget hade också ett numerärt överläge där Mora trycktes tillbaka rejält. Men istället för Färjestadsledning skulle gästerna ta kommandot, när Jacob Nilsson styrde in Andrew Rowes framspelning med en kvart på klockan. I mittenakten var målskytten Nilsson tidigt igenom i ett friläge som Lars Haugen räddade, men Mora behöll spelet i offensiv zon. En sargstuds landade till slut hos Daniel Grillfors som slog 0-2 i nät.

Karlin: "Idag fick vi utdelning"

Och Moraledningen skulle fortsätta att växa. Med nio minuter spelat vann Mathias Bromé en duell nere i sarghörnet, bröt sig urstarkt in mot mål och rundade Lars Haugen innan han borrade upp pucken i krysset. Ett skakat Färjestad tog sedan över spelet under mittperiodens andra halva och närmade sig ett mål. Strax före vilan kom också reduceringen, via Michael Lindqvist i spel fem mot fyra.

Effekten uteblev dock för hemmalaget, som istället kunde se Sebastian Hartmann utöka till 1-4 sedan Jacob Nilsson stått för sin andra assist. Målet punkterade matchen som Mora kontrollerade även om Färjestad fick till en stark forcering. Johan Ryno snyggade till siffrorna med ett mäktigt skott som innebar 2-4. Förlusten var Färjestads tredje i rad på hemmais, samtidigt som Mora bröt sin två matcher långa förlustrad.

– Det är en trög match överlag. Vi får målen som vi inte fått tidigare, sen rent spelmässigt har vi absolut gjort bättre matcher än den här. Men idag fick vi utdelning och det var grabbarna välförtjänta av, kommenterade Moratränare Mattias Karlin i C More.