• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Örebro
ÖRE

Örebro nollades - Skellefteå bröt tunga sviten

12 januari 2018 20:30
#SKEÖRE

Fyra raka nederlag - men på fredagskvällen kom trendbrottet för Skellefteå. Örebro besegrades i det första av lagens två möten sedan Adam Pettersson och Oscar Möller avgjort.


Fredagen innehöll det första av två möten mellan Skellefteå och Örebro. Matchen ramades in av ett tidigt fyra mot fyraspel och det satte tonen för hela den första perioden, som blev just utvisningspräglad. Inte mindre än nio spelare visades ut och spelmässigt pendlade övertaget åt båda håll.

Ett kraftfullt backskott av Anton Danielsson var en stolpträff från att hitta rätt, men ledningsmålet skulle komma för Skellefteå. När Örebro misslyckades med ett byte kunde Skellefteå ställa om med tre spelare mot två. Filip Berglund spelade fram till Adam Pettersson, som med ett direktskott fick hål på Eero Kilpeläinen. Målet kom passande för Pettersson som innan nedsläpp presenterade en kontraktsförlängning med Skellefteå.

Matchbilden: "Mycket känslor och mycket krig"

Mittenperioden dominerades till en början klart av hemmalaget, som pressade ner Örebro mot Kilpeläinens målbur. Oscar Möller prickade först stolpen bakom målvakten, innan han något senare fick sin utdelning i spel fem mot fyra. På passning från radarpartnern Joakim Lindström direktsköt Möller 2-0 till Skellefteå. Örebro lyfte sig mot slutet av perioden, men chanserna hade västerbottningarna och Kilpeläinen tvingades till en stark benparad på Albin Erikssons avslut.

Efter den spelmässigt tunga mittenakten kom Örebro ut klart piggare i tredje. Gästerna startade starkt och hade flera chanser till reducering, närmast genom en ramträff från Victor Bartley. Matchen fortsatte annars att ryckas isär av utvisningar, men trots många boxplay kunde Skellefteå kontrollerat spela hem vinsten. Västerbottningarna vann med 2-0 och satte stopp för en fyra matcher lång förlustrad.

– Det är en fruktansvärt tight serie och lag krigar för sina placeringar. Det är som bäddat för en härlig slutspurt på säsongen, där matcherna kommer att se ut så här. Mycket känslor och mycket krig, sade Skellefteåtränaren Bert Robertsson i C More efter vinsten.