• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Örebro
ÖRE
Borta
Skellefteå
SKE

Manninens stora poängshow - Örebro tog revansch

13 januari 2018 19:45
#ÖRESKE

Förlust igår - men ikväll fick man sin revansch. Hemma i Behrn Arena knäckte Örebro gästande Skellefteå efter en urstark mittperiod.


Mindre än ett dygn efter mötet i norr ställdes Örebro och Skellefteå mot varandra på nytt. Västerbottningarna gästade Behrn Arena stärkta av trendbrottet och 2-0-vinsten kvällen innan, men på sin hemmais skulle Örebro sälja sig dyrt. Närkingarna fick visserligen en spelmässigt tung start, där Viktor Ekbom agerade räddare med sin fot när Joakim Lindström hade ett returläge. Ganska snart kunde dock Örebro växa in i matchen och Libor Hudacek var nära med ett friläge i en mållös första period.

Likaläget bröts sedan bara tre minuter in i mittenakten. Ett tungt Örebroanfall ledde fram till att Viktor Ekbom mötte upp en retur i tekningscirkeln, avslutade och sköt 1-0 bakom en skymd Joni Ortio. Ledningsmålet satte fart på hemmalaget som tog ett tydligt grepp om spelet. Direkt efter nedsläpp var Tyson Spink igenom i en omställning, något som var nära att ge utdelning.

Skellefteå forcerade - Wiklander med sista målet

Hemmapubliken behövde ändå inte vänta länge på nästa måljubel. För med 5.57 på klockan serverade Tom Wandell en smart passning som gav Sakari Manninen yta till att prickskjuta 2-0. Manninen var sedan loss i ett friläge innan finländaren något senare stod för förarbetet till Daniel Vikstens 3-0. Viksten hittade luckan mellan benen på Ortio, som sedan höll Skellefteå kvar i en period som Örebro fullständigt dominerade.

Rollerna var sedan ombytta i tredje, där det var gästerna som kom ut med hög energi. Tempot drevs upp rejält åt båda håll och Skellefteå hade en puck som tog i stolpen bakom Kilpeläinen. Nio minuter från slutet pressade också Jonathan Pudas in reduceringen, men Örebro höll undan och Johan Wiklander avgjorde i öppen målbur. Närkelaget spelade hem tre viktiga poäng och revanscherade sig med segersiffrorna 4-1.

– Det här var en bra match av oss. Vi förlorade igår, men idag gjorde vi en stor insats här på hemmaplan. Det var en skön känsla, summerade Sakari Manninen i C More - finländaren som stod för tre poäng.