• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Skellefteå
SKE
Borta
Karlskrona
KHK

Skellefteå förlängde jumbons förlustrad

18 januari 2018 20:35
#SKEKHK

Karlskrona fick en drömstart med ett tidigt ledningsmål - men sedan tog Skellefteå över. Joakim Lindström låg bakom vändningen i västerbottningarnas hemmavinst.


En lång förlustrad och svag form, men borta mot Skellefteå öppnade Karlskrona på bästa vis. Innan ens sex minuter hade spelats slängde Carl Persson fram klubban och styrde upp ledningspucken i nättaket bakom Gustaf Lindvall. Oscar Möller var nära att ordna en omedelbar kvittering för Skellefteå, men när Möller inte fick hål på Johannes Jönsson skulle en viss kedjekamrat lyckas bättre.

Efter att ha väggspelat med Jimmie Ericsson vek Joakim Lindström in centralt och avslutade med ett distinkt skott. Karlskrona hade sedan en stolpträff genom Mattias Guter, men spelmässigt växlade Skellefteå upp ju längre perioden led. Det gav också utdelning och med en kvart spelad bombade Emil Djuse in 2-1 framspelad av Lindström.

Robertsson om Skellefteås segerrecept: "Disciplin"

Ett tidigt pucktapp i mittperioden blev sedan kostsamt för Karlskrona. Möller satte fart in i offensiv zon, avlossade bössan och utökade Skellefteåledningen till två mål. Kort därefter var övertaget uppe i 4-1, sedan Jesper Olofsson utnyttjat en omställning. Ett så långt tillbakapressat Karlskrona lyckades därefter få stopp på västerbottningarna och Joachim Rohdin ordnade viktig kontakt genom att reducera på ett fint inspel.

Det var också nära att avståndet minskade än mera, men när Joel Kellman spelades fri klev Lindvall fram och räddade. Skellefteå höll därmed sitt tvåmålsförsprång fram till slutperioden och där stängde hemmalaget igen. Karlskrona hotade inte förrän i det absolut slutskedet, något som innebar SHL-jumbons sjätte raka förlust. För Skellefteå blev det via siffrorna 4-2 tre tunga poäng och det tack vare en specifik detalj.

– Disciplin. Jag tycker att den första perioden är så där, sen rättar vi till det. Vi är jäkligt disciplinerade i vårt sätt att spela hockey. Vi behöver ligga där och sätta de chanser som vi gör, sade tränaren Bert Robertsson i C More.