Hemma
Frölunda
FHC
Borta
Färjestad
FBK

Frölunda mot Färjestad i toppstriden: "Finns en rivalitet"

18 januari 2018 11:30
| #FHCFBK

Två klassiska klubbar som delar en stark historik. Frölunda och Färjestad skuggar varandra i tabellen när duon nu gör upp för tredje gången den här säsongen.


Formkollen

Klättringen genom SHL-tabellen har gjort att Frölunda nått upp till en fjärdeplats. Göteborgarna slår sig där in med 61 poäng, två bakom kvällens motstånd Färjestad som man har chans att passera. Då krävs det samtidigt att Frölunda lyfter sig från lördagen, då det blev förlust med 1-4 borta mot Brynäs. Matchen var Frölundas tredje i rad på bortais och turnén slutade ändå fint med två vinster. Formen är god hos Frölunda, som har fem vinster på sina sju senaste försök.

– Det finns en rivalitet mellan Frölunda och Färjestad och det brukar bli fartfyllda och griniga matcher mellan lagen. Och är arenan full blir inramningen fantastisk, har den assisterande tränaren Pär Johansson sagt till Frölundas hemsida.

Färjestad har verkligen lyft sig ur den djupa svacka som laget befann sig i nyligen. Den sju matcher långa förlustsviten bröts den 4:e januari och sedan dess har det blivit fyra vinster och endast ett nederlag. Det kom hemma mot Djurgården (2-3), men därefter har Färjestad dubbla trepoängare mot Karlskrona. Back-to-back-mötet avslutades med en riktig kross inför hemmapubliken där värmlänningarna gick ifrån till 6-0. I tabellen placerar sig Färjestad som trea med 63 poäng.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Håll ögonen på

Under tisdagen presenterade Rikard Grönborg sin svenska OS-trupp och totalt nio SHL-spelare tog plats där. Hela fyra av dem finns med på isen ikväll. Det handlar om Frölundas stjärnduo med kaptenen Joel Lundqvist och talangen Rasmus Dahlin, samt Färjestads backbjässe Mikael Wikstrand och målkungen Dick Axelsson.

Notera att

– Detta blir duons tredje möte för säsongen - det första i Scandinavium. Matcherna i Löfbergs Arena har slutat med varsin vinst, 7-4 till Färjestads följt av 2-1 efter förlängning till Frölunda.

– OS-aktuelle Joel Lundqvist är mitt uppe i sin längsta poängsvit för säsongen - fem raka matcher.

– För Dick Axelsson kan ytterligare en match läggas på poängraden. Färjestads profilspelare har med 16 mål klättrat till en femteplats i skytteligan.

– Mötet sätter punkt för en period med tre raka bortamatcher för Frölunda och tre raka hemmamatcher för Färjestad.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FHCFBK.