• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Färjestad stängde igen - ny tabelltvåa

28 januari 2018 17:30
#FBKLHF

Offensiv fest igår - klart mer tillknäppt idag. Sebastian Erixon och Teodor Lennström gjorde målen när Färjestad uddamålsvann över Luleå.


På lördagen hade Färjestad spelat hem tre poäng via 7-4 över Örebro. Bara 18 timmar senare klev värmlänningarna ut på hemmaisen igen, den här gången för att göra upp med Luleå. Duon hade mötts så sent som på tisdagen, då med Luleå som vinnare i norr. Det ville Färjestad ta revansch för och hemmalaget skulle också koppla greppet.

Till en början var det dock chansfattigt. Spelet rullade på utan knappt några avblåsningar och Joakim Nygård hade en av få möjligheter när han bröt in framför mål. Med 14.35 spelat kom sedan ledningsmålet. I ett intensivt Färjestadsanfall studsade pucken rakt ut i slottet, där Sebastian Erixon mötte upp med ett distinkt avslut till 1-0.

Få skott trots Luleås kvitteringsjakt

Hemmaledningen utökades sedan bara fyra minuter in i andra. Rasmus Asplund vann då en offensiv tekning till Teodor Lennström, som skickade iväg ett skott som gick förbi en skymd Filip Gustavsson. Kort därefter reducerade Pontus Själin för Luleå och gästerna tog sedan ett visst övertag om perioden. Det var också väldigt nära att kvitteringen kom, men en liggande Lars Haugen fick upp armen för att stoppa Jonas Berglunds retur.

Ännu närmare kom Luleå i tredje när Brendan Mikkelson prickade både ribban och mållinjen. Färjestad var spelmässigt tillbakapressade under långa stunder och slutminuterna blev dramatiska. Luleå stängdes ändå skickligt ner, för med endast 13 skott på mål över hela matchen kunde inte gästerna hota. Segern skrevs till 2-1 för Färjestad som med sina tre poäng övertar andraplatsen i SHL.

– Vi snackade efter att vi mött dem borta att vi måste vara noggrannare och komma ut hårdare än vi gjorde då. Det gör vi verkligen idag. Vi gör en riktigt bra första period, sen vi spela vidare därefter, sade målskytten Lennström i C More efter vinsten.