• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Örebro
ÖRE

"Fantastiskt glada för segern"

3 mars 2018 20:29
#FBKÖRE

Efter en tveksam inledning från Örebro borta mot Färjestad vände allt i mittperioden. Närkingarna tog över spelet och kammade hem en mycket efterlängtad trepoängare i kampen om förnyat SHL-kontrakt.


Den första perioden i Karlstad slutade mållös. Flera utvisningar på Örebro gav hemmalaget Färjestad det spelmässiga övertaget, men effektiviteten lämnade en del att önska samtidigt som Eero Kilpeläinen var riktigt vass i Örebros mål.

– En helt okej period, förutom att vi tar för många utvisningar. Vi ligger lite på efterkälken och börjar haka och hålla i lite i stället. Vi måste ta färre utvisningar och vara mer noggranna, konstaterade Örebros Jonathan Andersson i C More.

Mittperioden hade två olika ansikten. Det ena var dominans från Färjestad, som också tog ledningen i just numerärt överläge genom Morgan Ellis. Johan Ryno fick en assist på ledningsmålet och hyllades därefter för klubbrekordet 37 assist på en säsong.

Det andra ansiktet var Örebros dominans, för efter den snabba repliken till 1-1 från Joakim Andersson var det till stora delar närkingarna som skapade de vassaste chanserna.

– Vi behöver in framför deras målvakt och göra ett bättre jobb. Vi måste vara mer resoluta och borde ha gjort något mer mål. Ingenting löser sig självmant utan vi måste ta jobbet, tyckte FBK-tränaren Johan Pennerborn i C More.

Weinstocks projektil matchvinnande

Örebro hade inför matchen bara vunnit en av sina sju senaste matcher, men fick rejäl poängvittring i början av tredje perioden när Marcus Weinstock skickade in 1-2 via en projektil i krysset i numerärt överläge. Målet var inte alls ologiskt, eftersom Örebro var det bättre laget även i den sista perioden.

Efter en väl genomförd insats kunde också Örebro punktera tillställningen via 1-3 i slutminuten från Kalle Olssons klubba. Målvakten Eero Kilpeläinen förtjänar ett särskilt omnämnande efter sina 24 räddningar på 25 skott.

– I mitten av andra perioden spelade vi mycket mer fysiskt och då vände hela matchen. Vi tog över matchen och i den tredje perioden blev det bättre och bättre. En riktigt bra match, konstaterade en nöjd Örebrotränare i form av Niklas Sundblad i C More.

– Vi har haft lite problem och tappat i slutet av tighta matcher, men när alla köper in som vi gör i kväll då blir det bra. Vi är fantastiskt glada för segern!