• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Örebro
ÖRE

"Fantastiskt glada för segern"

3 mars 2018 20:29
#FBKÖRE

Efter en tveksam inledning från Örebro borta mot Färjestad vände allt i mittperioden. Närkingarna tog över spelet och kammade hem en mycket efterlängtad trepoängare i kampen om förnyat SHL-kontrakt.


Den första perioden i Karlstad slutade mållös. Flera utvisningar på Örebro gav hemmalaget Färjestad det spelmässiga övertaget, men effektiviteten lämnade en del att önska samtidigt som Eero Kilpeläinen var riktigt vass i Örebros mål.

– En helt okej period, förutom att vi tar för många utvisningar. Vi ligger lite på efterkälken och börjar haka och hålla i lite i stället. Vi måste ta färre utvisningar och vara mer noggranna, konstaterade Örebros Jonathan Andersson i C More.

Mittperioden hade två olika ansikten. Det ena var dominans från Färjestad, som också tog ledningen i just numerärt överläge genom Morgan Ellis. Johan Ryno fick en assist på ledningsmålet och hyllades därefter för klubbrekordet 37 assist på en säsong.

Det andra ansiktet var Örebros dominans, för efter den snabba repliken till 1-1 från Joakim Andersson var det till stora delar närkingarna som skapade de vassaste chanserna.

– Vi behöver in framför deras målvakt och göra ett bättre jobb. Vi måste vara mer resoluta och borde ha gjort något mer mål. Ingenting löser sig självmant utan vi måste ta jobbet, tyckte FBK-tränaren Johan Pennerborn i C More.

Weinstocks projektil matchvinnande

Örebro hade inför matchen bara vunnit en av sina sju senaste matcher, men fick rejäl poängvittring i början av tredje perioden när Marcus Weinstock skickade in 1-2 via en projektil i krysset i numerärt överläge. Målet var inte alls ologiskt, eftersom Örebro var det bättre laget även i den sista perioden.

Efter en väl genomförd insats kunde också Örebro punktera tillställningen via 1-3 i slutminuten från Kalle Olssons klubba. Målvakten Eero Kilpeläinen förtjänar ett särskilt omnämnande efter sina 24 räddningar på 25 skott.

– I mitten av andra perioden spelade vi mycket mer fysiskt och då vände hela matchen. Vi tog över matchen och i den tredje perioden blev det bättre och bättre. En riktigt bra match, konstaterade en nöjd Örebrotränare i form av Niklas Sundblad i C More.

– Vi har haft lite problem och tappat i slutet av tighta matcher, men när alla köper in som vi gör i kväll då blir det bra. Vi är fantastiskt glada för segern!