• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

Axelsson klev fram och säkrade fjärdeplatsen

10 mars 2018 18:07
#FBKHV71

Efter stor dramatik i förlängning och straffläggning säkrade till slut Dick Axelsson och Färjestad ett kvartsfinalmöte med Skellefteå. För HV71:s del innebär den snöpliga förlusten åttondelsfinalspel och rivalmöte med Linköping.


Färjestad började matchen bäst och i inledningen av första perioden var det värmlänningarna som hade mest chanser. Det var också Färjestad som efter två minuter tog ledningen när Dick Axelsson stod för ett bra pass i sidled över centrallinjen fram till Per Åslund och Åslund gjorde inget misstag, utan kunde ge hemmalaget ledningen. När Victor Ejdsell klev fram med sitt tjugonde mål för säsongen efter dryga sex minuter innebar det kvitterad match och efter det var HV71 det bättre laget under stora delar av den återstående första perioden. Martin Thörnberg spelade fram Ejdsell.

– Jag vill vara den som kliver fram i de viktiga lägena och jag har inte riktigt varit det den här säsongen hittills. Jag måste steppa upp nu i slutspelet, sa Thörnberg till C More efter första perioden.

I den andra perioden var det också HV71 som tog ledningen när Oscar Sundh efter drygt åtta minuter knäppte iväg ett bra skott som letade sig in för HV71. Men en markeringsmiss i försvarsspelet från HV:s sida och en dos påpasslighet från Färjestads Alexander Johansson gjorde att Niklas Fogström fick stå helt omarkerad framför HV-målet och kvittera matchen med sex minuter kvar av andra perioden.

I början av tredje perioden klev Dick Axelsson fram för sitt Färjestad, något han skulle göra även senare. Men då gav han hemmalaget ledningen. en ledning som Bill Sweatt kvitterade med dryga fem minuter kvar av matchen. En dramatisk avslutning väntade.

I förlängningen trodde nog de flesta att Mattias Tedenby hade avgjort när han tryckte in pucken bakom Lars Haugen. Men efter videogranskning ansågs Tedenby ha gått för hårt åt målvakten. istället gick matchen till straffar och där hade båda lagen svårt att göra mål. Till slut klev så Dick Axelsson in i handlingen på nytt och såg till att ge Färjestad två poäng.

– Jag litar på mig själv. Det ser nonchalant ut men det går hem och det är skönt, sa Axelsson till C More efter avgörandet.

Resultatet innebär för Färjestads del att det blir kvartsfinal mot Skellefteå och för HV71:s del att man ställs mot Linköping i ett E4-derby i åttondelsfinal.