• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Nyförvärven i fokus - Malmö vann hemmapremiären

22 september 2018 17:55
#MIFFBK

Anton Öhman ordnade ledningsmål i powerplay och Henrik Hetta avgjorde i öppen målbur. De båda nyförvärven klev fram när Malmö Redhawks tog säsongens första vinst via seger över Färjestad.


Ett hemmalag på jakt efter säsongens första vinst och ett motstånd som fallit knappt i torsdagens match. Malmö mot Färjestad var på förhand en duell mellan två lag som sökte revansch och matchupptakten var intensiv. Stefan Warg kom tidigt loss i ett skottläge, där Färjestadsförsvaret hann ivägen för att blockera.

I anfallet efter var det just Karlstadslaget som radade upp chanser, men trots trippla avslut från Jesse Virtanen och Joakim Nygård höll Oscar Alsenfelt tätt. Målvakten fenomenala trippelräddning höll likaläget intakt och det stod sig i tolv minuter. Då fick Malmö chansen i numerärt överläge och Fredrik Händemark lade upp för Max Görtz, som från central position vispade in 1-0 till hemmalaget. Nichlas Hardt var kort därefter mycket nära att utöka i en våldsam Malmöforcering innan Färjestad hittade tillbaka mot slutskedet av den första perioden.

Niklas Arell hade chansen att dubbla Malmöledningen tidigt i mittperioden, men stoppades då av Markus Svensson som reflexräddade. Istället höll sig Linus Johansson framme och utjämnade halvvägs in i perioden efter en offensiv puckvinst av Färjestad. Malmös replik lät dock inte vänta på sig, för bara tre minuter senare fick Anton Öhman yta i powerplay och nyförvärvet pricksköt 2-1.

Alsenfelt storspelade: "Gick på adrenalin i slutet"

Resterande andra präglades av gruff och utvisningar, men Joakim Nygård hann även komma loss i två frilägen. Inget av dem lyckades Färjestadsspelaren uttnytja och Malmös uddamålsledning stod sig till slutperioden. Där ordnade hemmalaget fem minuter in en avvaktande utvisning på Färjestad och i spel sex mot fem tryckte Marcus Sylvegård dit 3-1.

Med utökad ledning kunde Malmö spela ut och fullständigt dominera. Fredrik Händemark gick loss i en omställning och revs ner till en straff, som Johan Olofsson gick miste om chansen att utnyttja. Det dröjde till slutminuterna innan Henrik Hetta definitivt punkterade matchen med 4-1 i öppen målbur och Malmö tog säsongens första seger. Mycket tack vare målskyttarna och nyförvärven Hetta och Öhman, men även efter magnifikt målvaktsspel.

– Ska jag vara helt ärlig gick det lite knackigt i prestationen stora delar av de två första perioderna. Jag var lite utanför målet ibland, hade mest tur att pucken gick på mig. Jag arbetade mig ändå in i matchen och gick på adrenalin i slutet. Det var kul att lira, sade Oscar Alsenfelt i C More efter vinsten.

Här hittar du highlights från matchen.