• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Hemma
Luleå
LHF
Borta
Färjestad
FBK

Lassinantti tog allt när Luleå nollade Färjestad

4 oktober 2018 22:15
#LHFFBK

Färjestads offensiva problem vägrar att släppa taget. Luleå och Joel Lassinantti stoppade värmlänningarna totalt, samtidigt som norrbottningarnas anfallstrio ordnade ett viktigt trendbrott.


Luleås möte med Färjestad var en duell mellan två formsvaga lag. Båda kom till spel med en serie förluster bakom sig, en negativ trend som Luleå tycktes ha reagerat bäst på. För när pucken släpptes var det hemmalaget som tog hand om taktpinnen direkt.

Petter Emanuelsson fyllde tidigt på i en andravåg med ett avslut som Markus Svensson räddade. Målvakten åkte redan efter tre minuter på en smäll och tvingades drygt halvvägs genom den första perioden ge plats för Adam Werner. Innan dess hade dock Svensson kapitulerat, sedan Luleå i numerärt överläge tagit ledningen på en retur genom Jack Connolly. Målet speglade även en första period som norrbottningarna dominerade, även om Färjestad växte in mot slutet.

150 mållösa minuter: "Det är frustrerande"

Värmlänningarna fortsatte att äta sig in även i mittenakten och styrde där över den första halvan. Anfallen blev allt längre från Färjestad, men från ingenstans stack plötsligt Luleå upp. En retur landade då framför Jonas Berglund som stående mitt i slottet skickade dit 2-0. Einar Emanuelsson var även mycket nära att utöka ledningen ytterligare, men stoppades då av Werner.

Direkt i upptakten av tredje hade sedan Färjestad en puck i nät, men videobedömning visade att Joakim Nygårds styrning kommit via hög klubba. Istället punkterades matchen minuten senare, när Werner trampade på pucken bakom eget mål och Johan Ryno föll i en duell. Austin Farley fångade upp situationen och gjorde 3-0 som även blev slutsiffror. Luleå bröt sin förlustsvit, men för Färjestads del är nu den mållösa sviten uppe i 150 minuter.

– Det är klart att det är frustrerande. Det trillar dit några puckar idag, men det är hög klubba och tiden som är ute. Det finns en frustration hos spelarna, då tror jag ändå att det är positivt att det snabbt kommer nya matcher, menade Johan Pennerborn i C More.

Se highlights från matchen här.