• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Brendan Shinnimin het - Växjö höll undan

30 oktober 2018 21:34
#VLHFBK

Växjö såg ut att gå mot tre komfortabla poäng i hemmamötet med Färjestad. Gästerna skapade dock rejäl nerv i matchen under slutminuterna med smålänningarna höll undan.


Mötet mellan Växjö och Färjestad inleddes med en hyllning till hemmalagets klubbikon Erik Josefsson som gjorde sin 514:e match i Växjö-dressen, flest av samtliga spelare i klubben genom tiderna. När matchen väl drog igång var det en jämn första akt vi bjöds på men där hemmalaget skulle gå till pausvila i ledning. Julius Junttila frispelade Liam Reddox som satte ledningspucken mellan benen på Adam Werner.

– Det är okej, men vi kan öka tempot lite och ställa lite fler frågor offensivt. Jag är glad att jag lyckades sätta dit den, sa Växjös Liam Reddox i C More.

I den andra perioden såg Julius Junttila till att utöka ledningen i powerplay innan Brendan Shinnimin satte 3-0 med ett ytterst märkligt mål. Kanadensaren sköt på Adam Werners benskydd, pucken studsade upp i luften över burväkatren och in i mål. Färjestad saknade dock inte chanser och träffade målramen genom både Alexander Johansson och Jens Westin. Innan akten var över skulle värmlänningarna få hål på Viktor Fasth. Martin Johansson blev målskytt när han pricksköt in pucken från burväktarens högra tekningscirkel.

– Jag tycker att vi har pressat dem bra, skickat mycket puckar på mål, får mycket målchanser och även fått utdelning. Fortsätter vi med det här kommer vi att göra fler mål, sa målskytten Brendan Shinnimin i C More.

"Vi vaknade lite sent"

Växjö skulle dock inte göra några fler mål i matchen, men det skulle Färjestad. Gästerna reducerade knappt 13 minuter in i slutakten när Carl Jakobsson satte sitt första SHL-mål efter bra förarbete från Alexander Johansson. Värmlänningarna hade totalt fyra skott i målramen och skapade flera farliga chanser i slutet, dock utan att få ytterligare utdelning. Det innebar också slutet för klubbens segersvit som varade i fyra matcher. Växjö tog å sin sida den tredje vinsten på de fyra senaste matcherna och avancerade till sjunde plats i tabellen.

– Vi vaknade lite sent i matchen tyvärr och kommer upp lite kort här ikväll, konstaterade en besviken Alexander Johansson i C More.

Se matchens höjdpunkter här.