• Huvudsponsorer

Lördag Lör 22 September Sep
Torsdag Tor 27 September Sep
Torsdag Tor 4 Oktober Okt
Lördag Lör 6 Oktober Okt
Torsdag Tor 11 Oktober Okt
Lördag Lör 13 Oktober Okt
Torsdag Tor 18 Oktober Okt
Lördag Lör 20 Oktober Okt
Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Malmö
MIF

Färjestad skrämde bort Malmö-spöket

3 november 2018 18:12
#FBKMIF

Färjestad kom in i matchen med fem raka förluster mot Malmö. Men det blev inte en sjätte raka. Istället vann Karlstadsgänget klart, mycket tack vare Oskar Steen: "Jag har börjat få in puckarna", sa han till C More efter matchen


Matchens första period bjöd på böljande spel och chanser åt båda håll men såväl Adam Werner som Cristopher Nihlstorp höll tätt. Båda lagen lyckades pressa varandra stundtals i långa anfall men skotten, 9-7 i gästernas favör, hölls nere av täta försvarsarbeten.

Målen kom istället i mittperioden och det var hemmalaget som bröt dödläget med en dubbelsalva. Jesse Virtane förvaltade en retur efter sex minuters spel och 2:36 minuter senare utökade Linus Johansson till 2-0. Men gästerna kämpade sig in i matchen och fick in en reduceringspuck i spel fem-mot-tre när Marcus Sylvegård bombade in ett slagskott. Carl-Johan Lerby fortsätter att visa fin form i Malmö och stod för fina prestationer under såväl den andra perioden som den tredje.

Med fem minuter kvar av mittakten krockade Linus Johansson med Christoffer Nihlstorp som tvingades utgå efter Johansson landat på Nihlstorp. Oscar ALsenfelt ersatte.

FBK-ryck i tredje

I den tredje perioden sköt Malmö-fostrade Johan Ivarsson 3-1 med ett långskott från blålinjen innan Oskar Steen, efter vackert förarbete från Johan Ryno kunde göra matchens sista mål bakom Alsenfelt.

– Vi förlorar matchen på grund av dåligt spel i mittzonen. Vi är svaga på puckarna och tappar mycket puck där. Vi går bort oss en hel del och vi är för långsamma. Det går för sakta och det är omständigt. Vi saknar flytet i stort sett under 60 minuter, menade Malmös tränare Peter Andersson.

Desto muntrare miner var det hos Oskar Steen som stod för ett mål och en assist under slutperioden: – Det har känts väldigt bra på slutet. Jag har fått upp istiden och börjat få in puckarna. Jag har jobbat mycket på den fysiska biten och blivit starkare och snabbare, och det ger ju resultat, avslutade han i intervjun med C More efter matchen.

Se highlights från matchen här.