• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Oktober Okt
Lördag Lör 27 Oktober Okt
Tisdag Tis 30 Oktober Okt
Torsdag Tor 1 November Nov
Lördag Lör 3 November Nov
Tisdag Tis 13 November Nov
Torsdag Tor 15 November Nov
Lördag Lör 17 November Nov
Fredag Fre 23 November Nov
Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Färjestad
FBK

Markus Svensson nollade Linköping - igen

8 december 2018 17:54
#LHCFBK

För andra gången den här säsongen blev Markus Svensson för svår för Linköping. På lördagen svarade veteranen för 24 räddningar och fixade tre nya poäng till serieledaren Färjestad.


Det vankades toppmöte och mycket publik när tabelltrean Linköping gästades av serieledande Färjestad. I lagens tidigare möte under säsongen nollades östgötarna av Markus Svensson. Samme Svensson höll också nollan de första tjugo minuterna på lördagen, det gjorde inte Jacob Johansson i hemmakassen utan på ett friläge lyckade Marcus Nilsson sätta 0-1 i en period som mestadels handlade om Linköping.

Den andra perioden var jämnare spelmässigt och bjöd inte på några mål. Linköpings lagkapten Eddie Larsson var dock nöjd med spelet hos hemmalaget efter två perioder:

– Det ser ut lite som mot Malmö, vi trummar på och lägen finns helt klart för att göra mål. Vi gör det bra men måste ha lite mer kyla och skjuta smart, sa han i C More.

"Jag ska inte ljuga, jag är lite rörd"

Linköping lyckades inte heller i den tredje akten få hål på Markus Svensson som på två matcher mot Linköping nu hållit två nollor. Målvakten var dock ödmjuk när han intervjuades i C More:

– Vi är ruskigt disciplinerade och det är härligt att stå där bak. Vi har ett fantastiskt försvarsspel, sa han i C More.

De tre poängen innebär nu att Färjestad spelat in 45 poäng och befäster sin serieledning i SHL inför det stundande landslagsuppehållet - detta trots stora skadebekymmer.

– Karaktären på gruppen är beundransvärd. Vi har pratat mycket om beteende och karaktär och den ena kroppen efter den andra har försvunnit men på något vis står vi upp och krigar och hittar vägar. Det är det som är det primära i lagidrott. Jag ska inte ljuga jag är lite rörd, lite tagen, sa en märkbart känslomässig Johan Penneborn i C More efter matchen.

Se highlights från matchen här.