Välkommen till Färjestad BK, Stian Solberg
Publicerad: 2024-04-24
Lagbygget
Det norska backlöftet Stian Solberg är klar för spel i Färjestad BK.
– Vi har följt Stians utveckling och tycker att hans egenskaper är väldigt spännande, säger Rickard Wallin.

Stian Solberg har, trots sin ålder, varit en viktig spelare för sitt Vålerenga IF i den norska ligan. Så sent som igår spelade Solberg och hans lagkamrater final mot Storhamar, en finalserie som dock tog slut igår med Storhamar som mästare. Nu lämnar han den norska huvudstaden för fortsatt spel i Sverige med Färjestad BK.
– Färjestad är en storklubb och jag ser flytten som positiv för min fortsatta utveckling. Jag har haft fler alternativ, men har fått ett gott intryck av Färjestad och den tro de har på mig, och viljan att utveckla mig ytterligare. Det känns såklart ledsamt att lämna Vålerenga. Jag kom dit från Hasle/Lören när jag var 12 år, och har fått många vänner under tiden. Jag lämnar med endast goda minnen och en tacksamhet för den tillit jag fått under hela säsongen, säger Solberg.

FBK-bekantingen Anders Myrvold är sportchef i VIF och han har bara gott att säga om Stian Solberg.
– Han har haft en fantastisk utveckling under säsongen och et har varit väldigt roligt att följa honom. I mina ögon är han en kommande NHL-spelare, menar Myrvold.

Kopplingen mellan Färjestad BK och norska spelare går många år tillbaka, och nu kommer det ännu en från vårt västra grannland.
– Stian är en mycket lovande ung back som har gjort det bra i Vålerenga i norska högstaligan under ett par år. Vi har följt hans utveckling och tycker att hans egenskaper är väldigt spännande. Han är både kraftfull, rörlig och duktig i närkampsspelet. Vi hoppas och tror att vi ska hjälpa honom att ta ytterligare steg och ge honom en bra miljö att fortsätta utvecklas i, säger sportdirektör Rickard Wallin.

Kontraktet med Stian Solberg är skrivet på 2 år.

Kommunikatör Stefan Eriksson