• Huvudsponsorer

Lör 25 Feb  (1 match)
Tis 28 Feb  (1 match)
Tor 02 Mar  (1 match)
Lör 04 Mar  (1 match)
Tis 07 Mar  (1 match)
Tor 09 Mar  (1 match)
Lör 11 Mar  (1 match)
Mån 13 Mar  (1 match)
Ons 15 Mar  (1 match)
Lör 18 Mar  (1 match)
Mån 20 Mar  (1 match)
Ons 22 Mar  (1 match)
Fre 24 Mar  (1 match)
Lör 16 Sep  (1 match)
Tor 21 Sep  (1 match)
Lör 23 Sep  (1 match)
Lör 30 Sep  (1 match)
Sön 01 Okt  (1 match)
Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Örebro
ÖHK

Åslund sen matchvinnare för Färjestad

17 september 2016 18:45
#FBKÖRE

Rivalmötet mellan Färjestad och örebro såg länge ut att gå mot förlängning. Men med 17 sekunder kvar att spela styrde Per åslund in 2-1, ett mål som gav Färjestad premiärsegern.


Det var upplagt för premiärfest i Löfbergs Arena på lördagen. Färjestad tog emot örebro i ett laddat rivalmöte där bortalaget kom till spel med tusentals medresta supportrar. Matchupptakten dominerades av ett aggressivt Färjestad, som med hög press och många avslut pressade på mot örebromålet.

Gästerna växte å sin sida alltmer in och under den första periodens andra halva var det örebro som skapade mest. Dominique Heinrich träffade stolpen innan Johan Wiklander kunde ge örebro ledningen, sedan Färjestad tappat puck i mittzonen. Marcus Weinstock var sen mycket nära att utöka, men forwardens friläge stoppades av Lars Haugen.

Mittperioden inleddes precis om den första med ett chansmässigt övertag för hemmalaget. Johan Ryno snodde bland annat åt sig pucken i sarghörnet, drev på mål och tvingade Julius Hudacek till aktion. Målvakten stod även för en fin räddning när Magnus Nygren avlossade bössan från nära håll.

"Det var en välförtjänt seger"

Till sist skulle dock Hudacek få ge sig. I spel fem mot fyra skickade Ryno iväg ett skott som letade sig in bakom en skymd målvakt, något som betydde 1-1 för Färjestad. Resterande period avverkades i ett högt tempo där de riktigt klara chanserna var få till antalet.

Inför tredje var det därför likaläge, en ställning som länge stod sig. Per åslund hade ett gyllene läge precis framför mål, men hittade inte rätt den gången.

Forwarden skulle dock ta revansch i slutminuten. Då fick Färjestad chansen i spel fem mot fyra, en spelform där pucken slutligen hamnade hos Nygren. Backens skott ändrade riktning på Åslunds klubba, en styrning som gick in till 2-1 för Färjestad. Målet kom med 17 sekunder kvar och gav hemmalaget tre poäng i premiären.

– Det är en härlig inramning. I första var vi inte riktigt så bra som vi hade hoppats, men jag tycker att vi jobbar oss in i matchen. Det var en välförtjänt seger, summerade matchvinnaren Åslund för C More.