• Huvudsponsorer

Fredag Fre 1 December Dec
Lördag Lör 2 December Dec
Torsdag Tor 7 December Dec
Lördag Lör 9 December Dec
Söndag Sön 10 December Dec
Tisdag Tis 26 December Dec
Torsdag Tor 28 December Dec
Lördag Lör 30 December Dec
Tisdag Tis 2 Januari Jan
Torsdag Tor 4 Januari Jan
Söndag Sön 7 Januari Jan
Torsdag Tor 11 Januari Jan
Lördag Lör 13 Januari Jan
Söndag Sön 14 Januari Jan
Torsdag Tor 18 Januari Jan
Lördag Lör 20 Januari Jan
Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Djurgården
DIF

Färjestad vann igen - straffade Djurgården

19 oktober 2016 21:40

Det satt hårt inne men Färjestad knep sin fjärde raka seger efter att Djurgården besegrats efter straffar. Per Åslund satte den avgörande straffen och gjorde dessutom mål på ordinarie tid i 3-2 segern.


Gästande Djurgården med en dyster formkurva mot stekheta Färjestad. Det kunde bara se ut på ett sätt trodde nog en del. Men det blev precis tvärtom. Djurgården satte hög press på hemmalaget och bombarderade Lars Haugen i målet. Det gav också utdelning när Albin Lundin hittade rätt till 0-1.

Färjestad spelade upp sig en bit in i perioden och Joakim Nygård kvitterade till 1-1 efter ett riktigt fint anfall.

Tempot skruvades upp en aning i den andra perioden. Känslorna likaså, då det blev en hel del gruff efter avblåsningarna och många härliga anfall från båda håll. Juuso Ikonen satte Djurgården i förarsätet med sitt 1-2 i powerplay och efter det hade gästerna bud på någon puck till i nät.

Men istället kämpade sig Färjestad närmare och närmare, och Mikael Tellqvist hos gästerna hade stressande Färjestadsspelare runt sig mest hela tiden. Per Åslund skulle också få in 2-2 från nära håll. Milan Gulas stod för framspelningen som Åslund kunde hitta rätt på efter att ha fått slagit in sin egna retur.

Lagen bjöd upp till rejäl kamp

Slutdelen av matchen kantades av kamp och rejäla närkamper. Det smällde i sargerna och efter många avblåsningar var det både gruff och en del tjafs mellan lagen. Det var två jämna och bra lag för dagen som bjöd upp till kamp och 2-2 efter full tid var ett resultat som speglade matchbilden.

Förlängningen blev mållös trots två numerära överlägen för Färjestad och straffar fick tas till för att kora en vinnare. Där var det bara Per Åslund som hittade rätt och därmed fixade han bonuspoängen för sitt Färjestad.