• Huvudsponsorer

Tor 05 Okt  (1 match)
Lör 07 Okt  (1 match)
Tor 12 Okt  (1 match)
Lör 14 Okt  (1 match)
Tis 17 Okt  (1 match)
Tor 19 Okt  (1 match)
Lör 21 Okt  (1 match)
Tis 24 Okt  (1 match)
Tor 26 Okt  (1 match)
Lör 28 Okt  (1 match)
Fre 03 Nov  (1 match)
Lör 04 Nov  (1 match)
Tis 14 Nov  (1 match)
Tor 16 Nov  (1 match)
Lör 18 Nov  (1 match)
Tis 21 Nov  (1 match)
Tor 23 Nov  (1 match)
Lör 25 Nov  (1 match)
Fre 01 Dec  (1 match)
Lör 02 Dec  (1 match)
Tor 07 Dec  (1 match)
Lör 09 Dec  (1 match)
Sön 10 Dec  (1 match)
Tis 26 Dec  (1 match)
Tor 28 Dec  (1 match)
Lör 30 Dec  (1 match)
Tis 02 Jan  (1 match)
Tor 04 Jan  (1 match)
Sön 07 Jan  (1 match)
Hemma
Leksand
LIF
Borta
Färjestad
FBK

Färjestad fick Leksand på fall igen

30 oktober 2016 18:26
#LIFFBK

Färjestad vann även det andra mötet med Leksand på söndagen. Det satt hårt åt på lördagen men det satt ännu hårdare åt i returen. Leksand skapade en hel del och pressade gästerna som trots det vann med 1-2.


Det var norskt mellan stolparna på isen i Tegera Arena, Henrik Haukeland för Leksand och Lars Haugen för Färjestad.

Det var Haugen som fick jobba hårdast i första perioden då Leksand var laget som vaskade fram de allra hetaste lägena och stundtals snurrade friskt i anfallszon.

– Det är vår period och vi kan inte komma närmare mål än vi gjorde där i powerplay, men det krävs lite extra när man förlorat så många matcher, sa Leksands Martin Karlsson till C More i pausen och fick medhåll av gästerna.

– De åker mer skridskor än oss och vi tappar för mycket puckar i deras hårda press, menade Ole-Kristian Tollefsen.

Utdelning direkt i andra

Leksand fortsatte med sitt aggressiva spel i andra som bara hann bli en minut gammal innan Markus Lauridsen satte 1-0 via masken på målvakten Haugen. Det var Lauridsens tredje mål för Leksand, det första inför hemmafansen.

Färjestad hade problem och Leksand slank igenom gång efter annan. Men en time out senare var det ombytta roller. Strax efter att halva perioden var spelad kom utdelningen när Alexander Johansson styrde in kvitteringen och John Persson satte gästerna i ledningen ett par minuter senare, 1-2. Persson såg för övrigt riktigt taggad ut matchen igenom.

"Tyvärr hittar inte pucken in"

Tredje perioden gick först i försvarsspelets tecken då det gavs full koncentration. I mitten av perioden fick Leksand chansen i numerärt överläge och skapade en hel del, men i spel fem mot fem gick det trögare. Färjestad slog vakt om sin ledning, försvarade sig bra och tog även hem den andra ronden i back to back mötet.

– Vi gör ett stabilt försök. Men fortfarande är vi där och pratar om att pucken ska in. De här två matcherna mot Färjestad är kanske de bästa vi gjort i år, men tyvärr hittar inte pucken in, sa Leksands tränare Per-Erik Johnsson till C More efteråt.