• Huvudsponsorer

Torsdag Tor 25 Januari Jan
Lördag Lör 27 Januari Jan
Söndag Sön 28 Januari Jan
Lördag Lör 3 Februari Feb
Torsdag Tor 8 Februari Feb
Lördag Lör 10 Februari Feb
Lördag Lör 24 Februari Feb
Onsdag Ons 28 Februari Feb
Torsdag Tor 1 Mars Mar
Lördag Lör 3 Mars Mar
Tisdag Tis 6 Mars Mar
Torsdag Tor 8 Mars Mar
Lördag Lör 10 Mars Mar
Måndag Mån 19 Mars Mar
Onsdag Ons 21 Mars Mar
Fredag Fre 23 Mars Mar
Söndag Sön 25 Mars Mar
Tisdag Tis 27 Mars Mar
Torsdag Tor 29 Mars Mar
Lördag Lör 31 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Skellefteå avgjorde i slutsekunderna

7 januari 2017 18:41
#FBKSKE

Publiken i Löfbergs Arena väntade på förlängning, men Joakim Lindström ville annorlunda. I slutsekunderna snappade Skellefteås poängkung upp pucken i mittzon och spelade vackert fram Pär Lindholm till segermålet.


Matchen inleddes tätt och avvaktande. Det dröjde sju minuter innan första skottet på mål kom och symptomatiskt för matchbilden var att inte ens Färjestads 1-0 var ett medvetet skott. Marcus Nilsson sökte Gustaf Thorell med en passning, Andrew Calof kom emellan med klubban och pucken gick i en snöplig båge in över Ortio i Skellefteåkassen. Efter målet öppnade matchen upp sig, tempot ökade och båda lagen skapade heta chanser, men 1-0 stod sig perioden ut.

– Det var gött, det var ett tag sen nu så det var gött att hänga dit den igen även fast det var lite tur, sa Färjestads målskytt Marcus Nilsson till C More.

Fortsatt grinigt

Den andra perioden blev även den tät och grinig med mycket gruff och utvisningar. Ett Färjestad som var märkbart försvagat av magsjukan som härjat i laget spelade rakt och enkelt utifrån sina resurser. Fokus låg på riskminimering och de tillät inte Skellefteå att komma in på kassen. Tät kamp och två bra målvakter gjorde att andra perioden slutade mållös.

Sent avgörande

Skellefteå pressade på för en kvittering i början av den tredje perioden och den skulle till slut komma. Sebastian Aho skickade iväg ett distansskott som letade sig in bakom Stefan Steen. Matchen såg in i det längsta ut att gå till förlängning, men med endast två (!) sekunder kvar kom avgörandet. Skellefteås Joakim Lindström snappade upp pucken i mittzon och spelade vackert fram Pär Lindholm till 2-1 och tre poäng.

– Det är givetvis riktigt, riktigt tråkigt, jag tycker vi är åtminstone förtjänta av att ta det till förlängning. Nu är det bara att glömma det här och gå vidare, sa Leif Carlsson, en besviken Färjestadstränare, till C More efter matchen.