Fyra akademispelare uttagna
Publicerad: 2021-10-25
landslag
FBK Akademien fortsätter att utveckla spelare. Under förra veckan publicerades landslagstrupper för U17 och U20-landslagen och i trupperna återfinns fyra spelare från Färjestad BK: Wille Johansson, Lucas Kling, Hugo Hell (U17) samt Joel Nyström (U20).

Förbundskapten Tomas Montén har tagit ut Juniorkronornas trupp som spelar 4-nationsturnering i Ängelholm 12–14 november.
– Det är en spännande trupp som vi tagit ut till JVM-genrepet i Ängelholm. Vi hoppas hitta kärnan till JVM-laget i den trupp vi har med oss till fyrnationsturneringen. Vi har en mix med spelare från SHL och Hockeyallsvenskan där många visat framfötterna under hösten. Kul att få spela på hemmaplan och inför publik, säger förbundskapten Tomas Montén till swehockey.se.
JVM spelas i Edmonton och Red Deer i Kanada den 24 december till 7 januari.

Förbundskapten Anders Eriksén har tagit ut truppen för Team 17 som möter Finland, Tjeckien och USA i en turnering i Vaasa, Finland 11–13 november.
– Vi ser fram emot den första riktiga turneringen för 05-kullen när vi nu ställs emot USA, Tjeckien och Finland. Det ska bli intressant att få mäta oss mot riktigt bra lag. Innan avresa till Finland har vi ett läger med fyra träningsdagar i Örnsköldsvik, säger Anders Eriksén, förbundskapten för Team 17.

Att utveckla spelare som återfinns i juniorlandslagen är ett kvitto för Färjestad BK på hur verksamheten fungerar.
– Vårt huvudsyfte med spelarutveckling är givetvis att utbilda spelare till våra A-lag. För att lyckas så krävs det att vi har spelare som är konkurrenskraftiga och som får möjlighet att skapa sig erfarenhet från internationell ishockey. Genom det så ökar sannolikheten för våra spelare att vara redo när de väl får chansen på seniornivå, förklarar Albin Tyllgren, ansvarig för FBK Akademien.

Vi önskar grabbarna lycka till!

Färjestad BK