• Huvudsponsorer

Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

HV satte Färjestad på plats - för sjätte gången i rad

6 oktober 2016 21:55
#FBKHV71

Trots underläge tidigt i matchen kunde HV71 vända till seger borta mot Färjestad. 1-4 slutade matchen, vilket innebar HV:s sjätte raka seger mot Färjestad och en tredjeplats i tabellen.


Färjestad fick en smakstart på torsdagens hemmamöte med HV71. Redan efter två minuters spel drog gästernas Adam Almquist på sig en utvisning, vilket gav Färjestad ett fem mot fyraspel som Tim Stapleton utnyttjade till 1-0. Linus Persson bjöds kort därefter på ett jätteläge, men Fredrik Pettersson-Wentzel höll emot i HV-målet.

Efterhand växlade gästerna upp sin offensiv och chanserna började även att skapas. När HV sedan fick chansen i numerärt överläge slog en bekant målskytt till, närmare bestämt Martin Thörnberg. Med sitt sjätte mål för säsongen skickade forwarden in kvitteringen på en retur. I periodens slutskede fullbordade sedan Christoffer Törngren vändningen, när han avslutade en flygande HV-kontring genom att lägga in 1-2 under Lars Haugen.

– Vi straffas hårt för ett individuellt misstag och sen en utvisning ifrån att vi äger puck. Just nu är det jobbiga situationer för oss, konstaterade Färjestads tränare Leif Carlsson för C More inför andra.

"Tryggheten i försvarsspelet lovar gott""

Där kopplade hemmalaget tidigt ett spelmässigt grepp, ett grepp som sedan höll i sig. Färjestad åt sig fast i offensiv zon och skapade flera fina chanser mot ett pressat HV71. Gästerna tog timeout för att samla sig, men kunde trots det inte lyfta spelet nämnvärt. Magnus Nygren var företagsam för Färjestad och Mikael Wikstrand prickade målramen med ett skott från backposition.

– Jag tycker inte att vi kommer upp i vår nivå. Vi blir tillbakapressade väldigt mycket i andra, tappar mycket puckar i mittzonen och då blir det jobbigt att spela hockey, förklarade HV:s Thörnberg för C More.

Forwarden och hans lag kunde reda ut de defensiva problemen klart bättre i upptakten av tredje. Dryga tio minuter in fiskade Mattias Tedenby upp en sargretur, slog till och satte dit trean under Haugen. Simon Önerud fastställde slutsiffrorna till 1-4 i öppen målbur och HV tog därmed tre poäng. Det var även lagets sjätte raka seger mot Färjestad, en fin trend.

– Vi gör det bra, sen tycker jag väl att matchen idag inte är vår bästa insats. Men sättet som vi håller ihop det på och tryggheten i försvarsspelet lovar gott, summerade HV-tränaren Johan Lindbom vinsten för C More.