• Huvudsponsorer

Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Tre ytterst viktiga poäng på spel i Malmö Arena

12 januari 2017 13:00
#MIFFBK

Det är två lag som haft det kämpigt den senaste tiden som ska göra upp om tre poäng ikväll. Men det är jämnt mellan de båda lagen i tabellen, där Färjestad endast är tre poäng bakom hemmalaget.


Formkollen

Malmö kommer senast från ett back to backmöte med Leksand. Där vann skåningarna rond ett på fredagen, men Leksand tog revansch på hemmaplan under lördagen. Malmö ligger just nu på en sjundeplats i tabellen och har bara tre poäng upp till Skellefteå och en slutspelsplats.

Färjestad har haft det tungt den senaste tiden och haft en hel del spelare borta på grund av sjukdom. I mötet senast mot Skellefteå var flera spelare tillbaka men trots detta blev det snöplig förlust för värmlänningarna, då Skellefteå avgjorde matchen med endast två sekunder kvar. Lyckas Färjestad kriga till sig tre poäng ikväll är man uppe på samma poäng som kvällens motståndare.

Läget i lagen

Nedan visas hur det sett ut i lagen den senaste tiden.

Notera att

  • De båda lagen har mötts två gånger tidigare den här säsongen, Malmö vann första matchen efter att ha fjort fyra mål i den inledande perioden (4-2). Andra mötet vann Färjestad efter förlängning (0-1).
  • Stefan Warg har endast gjort en poäng den här säsongen.
  • Erik Forssell har gjort fem mål på de fyra senaste matcherna.
  • Marcus Nilsson gjorde mål i senaste mötet mot Skellefteå efter att ha varit poänglös i 13 raka matcher.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #MIFFBK