Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Kan Brynäs utnyttja Färjestads formsvacka?

26 oktober 2017 11:30
| #BIFFBK

Det har blivit dags för ett dubbelmöte mellan Brynäs och Färjestad. I den första ronden ska Gävlelaget tillsammans med hemmapubliken försöka få hål på tabellettan - som förlorat tre av de senaste fyra matcherna.


Formkollen

Brynäs kommer från en viktig seger mot Frölunda under tisdagen, där Gävlelaget vann med 4-0. Hemmalaget ska nu ta hjälp av sin hemmapublik och försöka ta sin femte trepoängare för säsongen - och den andra på hemmaplan. Viktiga poäng som står på spel för att undvika jumboplatsen där Rögle just nu parkerat, med bara två poäng mindre än Brynäs.

Färjestad har endast förlorat fyra matcher denna säsong, noterbart är att tre av dessa har kommit på de fyra senaste matcherna. Är tabellettan nere i en svacka eller kommer säsongens tionde vinst idag?

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Brynäs har en hel del spelare på frånvarolistan, dessutom blev det under onsdagen klart att klubben lånar ut Marc Zanetti till HV71 i fyra matcher.

Färjestad hade senast fem spelare på frånvarolistan, och notera att Martin Johansson och Anton Grundel endast spelade drygt en minut vardera senast mot Växjö.

Notera att

  • Christopher Liljewall gjorde det bra senast mot Frölunda och svarade för säsongens första poäng, men hade även bud på fler.
  • Alexander Bjurström gjorde sitt första SHL-mål mot Frölunda och noterades även för en assist.
  • Rasmus Asplund som började starkt med poäng i fem av de sex inledande matcherna har nu gått poänglös i sju raka matcher.
  • Både Martin Johansson och Anton Grundel spelade bara drygt en minut vardera senast, återstår att se om de finns med ikväll.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #BIFFBK.