• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Malmö
MIF
Borta
Färjestad
FBK

Alsenfelt med nytt storspel - Malmö vände

6 mars 2018 21:45
#MIFFBK

Det skånska spöket lever vidare - Färjestad kan inte besegra Malmö den här säsongen. Med tre raka mål vände Malmö underläge till vinst sedan lagets sista utpost stängt igen bakåt.


Kampen om kvartsfinalspel gick vidare för både Malmö och Färjestad, som gjorde upp på skånsk mark. Efter en trevande start fick lagen till allt längre anfallssekvenser, men de klara chanserna var det ont om. Klart bäst läge hade Max Görtz via en snabb omställning där Lars Haugen svarade för en vass räddning mellan Färjestadsstolparna. Gästerna hade samtidigt något fler avslut, det i en första period som slutade mållös.

I mittenakten var det Malmö som kopplade ett allt klarare grepp om matchbilden. Johan Olofsson vände och vred sig fram till ett avslut som Haugen skickligt räddade med plockhandsken och skåningarna kröp allt närmare. Men istället för ett hemmamål var det gästerna som slog till. När Malmö gick bort sig i ett byte spelade Jens Westin fram Libor Hudacek, som lurade bort Oscar Alsenfelt till bortaledning.

Säsongens fjärde seger över Färjestad

Alsenfelts stora bekymmer var dock inte Hudacek, utan Morgan Ellis. Färjestadsbacken skickade mängder av avslut mot mål och Alsenfelt lyckades hålla Malmö kvar i matchen. När mittperioden gick mot sitt slut kom också vändningen. Fredrik Händemark knäppte med en kvart spelad dit kvitteringen och med en minut kvar till vilan skickade Tobias Ekberg 2-1 i nät från backplats.

Malmöövertaget var nära att utjämnas direkt i inledningen av tredje, när Nils Andersson gav bort pucken till Marcus Nilsson. Då som många andra gånger stod en viss Oscar Alsenfelt pall för trycket och målvakten höll sin målbur stängd genom hela den avslutande perioden. Nio minuter från slutet styrde också Max Görtz in 3-1 efter ett tungt powerplaytryck av Malmö. Det blev segersiffrorna för Skånelaget, som tog sin fjärde skalp över Färjestad den här säsongen.

– Jätteskönt! Vi var skyldiga publiken detta, kommenterade målskytten Max Görtz i C More efter Malmövinsten.