• Huvudsponsorer

Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Lördag Lör 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Idag 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Torsdag Tor 7 Mars Mar
Lördag Lör 9 Mars Mar
Tisdag Tis 12 Mars Mar
Torsdag Tor 14 Mars Mar
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Heta känslor när Rögle straffade Färjestad

8 mars 2018 21:53
#RBKFBK

Det var hårt, jämt och riktiga slutspelskänslor när Rögle och Färjestad drabbade samman i Lindab Arena ikväll. När krutröken lagt sig var det till slut hemmalaget som gick segrande ur striden.


Det var ett avslappnat Rögle som spelade utan press och släppte loss rejält i matchupptakten. Puckarna ven kring Lars Haugens målbur och ett hemmamål hängde i luften, men istället var det Färjestad som skulle gå till pausvila i ledning. Martin Johansson fick pucken i vänstra tekningscirkeln och snärtade in 1-0 i krysset.

Trots ledning var målskytten själv inte nöjd med sitt lags uppträdande:

– Jag tycker vi har det lite för vimsigt i egen zon. Istället för att ta varsin gubbe och ligga rätt tycker jag vi åker runt och letar lite för mycket, sa Martin Johansson, Färjestad, till C More.

Första målet i Rögletröjan

Kvitteringen skulle komma direkt för Rögle i den andra perioden och det var en, minst sagt, ovan målskytt som gjorde det. Publikfavorien Janne Jalasvaara smög ner från sin backplats och stötte in Jack Connollys eleganta framspelning. Hans första mål på sin 24:e match i Rögle-tröjan.

– Det var en grym passning av Connolly, mitt jobb var lätt. Det var bara att träffa pucken. Jag hade tur där. Det var en härlig känsla, det är alltid roligt att göra mål, sa de ovane målskytten Janne Jalasvaara till C More i periodpausen.

Ett irriterat bortalag åkte senare på två utvisningar i samma sekvens och Ted Brithén behövde bara 44 sekunder i spel fem mot tre för att valla in ledningspucken.

Slutspelskänslor

Färjestad svarade tidigt i tredje när Niklas Fogström styrde in 2-2-kvitteringen och matchen stod länge och vägde. Det var grinigt och irriterat. Bråk, stök och slutspelskänslor efter nästan varje avblåsning, men inga fler mål under ordinarie tid.

Efter en mållös förlängning sköt Ben Youds extrapoängen till Rögle med en mycket läcker straffvariant.

– Vi får en bra start på matchen och i den tredje perioden spelar vi en bra hockey ikväll. Vi spelar hårt för varandra och det är en kul match för fansen också, summerade en glad Cam Abbott, Rögles tränare, matchen i C More.