• Huvudsponsorer

Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Torsdag Tor 3 Oktober Okt
Lördag Lör 5 Oktober Okt
Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Heta känslor när Rögle straffade Färjestad

8 mars 2018 21:53
#RBKFBK

Det var hårt, jämt och riktiga slutspelskänslor när Rögle och Färjestad drabbade samman i Lindab Arena ikväll. När krutröken lagt sig var det till slut hemmalaget som gick segrande ur striden.


Det var ett avslappnat Rögle som spelade utan press och släppte loss rejält i matchupptakten. Puckarna ven kring Lars Haugens målbur och ett hemmamål hängde i luften, men istället var det Färjestad som skulle gå till pausvila i ledning. Martin Johansson fick pucken i vänstra tekningscirkeln och snärtade in 1-0 i krysset.

Trots ledning var målskytten själv inte nöjd med sitt lags uppträdande:

– Jag tycker vi har det lite för vimsigt i egen zon. Istället för att ta varsin gubbe och ligga rätt tycker jag vi åker runt och letar lite för mycket, sa Martin Johansson, Färjestad, till C More.

Första målet i Rögletröjan

Kvitteringen skulle komma direkt för Rögle i den andra perioden och det var en, minst sagt, ovan målskytt som gjorde det. Publikfavorien Janne Jalasvaara smög ner från sin backplats och stötte in Jack Connollys eleganta framspelning. Hans första mål på sin 24:e match i Rögle-tröjan.

– Det var en grym passning av Connolly, mitt jobb var lätt. Det var bara att träffa pucken. Jag hade tur där. Det var en härlig känsla, det är alltid roligt att göra mål, sa de ovane målskytten Janne Jalasvaara till C More i periodpausen.

Ett irriterat bortalag åkte senare på två utvisningar i samma sekvens och Ted Brithén behövde bara 44 sekunder i spel fem mot tre för att valla in ledningspucken.

Slutspelskänslor

Färjestad svarade tidigt i tredje när Niklas Fogström styrde in 2-2-kvitteringen och matchen stod länge och vägde. Det var grinigt och irriterat. Bråk, stök och slutspelskänslor efter nästan varje avblåsning, men inga fler mål under ordinarie tid.

Efter en mållös förlängning sköt Ben Youds extrapoängen till Rögle med en mycket läcker straffvariant.

– Vi får en bra start på matchen och i den tredje perioden spelar vi en bra hockey ikväll. Vi spelar hårt för varandra och det är en kul match för fansen också, summerade en glad Cam Abbott, Rögles tränare, matchen i C More.