• Huvudsponsorer

Lördag Lör 24 November Nov
Onsdag Ons 28 November Nov
Lördag Lör 1 December Dec
Torsdag Tor 6 December Dec
Lördag Lör 8 December Dec
Onsdag Ons 19 December Dec
Fredag Fre 21 December Dec
Onsdag Ons 26 December Dec
Fredag Fre 28 December Dec
Söndag Sön 30 December Dec
Lördag Lör 5 Januari Jan
Torsdag Tor 10 Januari Jan
Lördag Lör 12 Januari Jan
Torsdag Tor 17 Januari Jan
Idag 19 Januari Jan
Onsdag Ons 23 Januari Jan
Lördag Lör 26 Januari Jan
Tisdag Tis 29 Januari Jan
Torsdag Tor 31 Januari Jan
Lördag Lör 2 Februari Feb
Tisdag Tis 12 Februari Feb
Fredag Fre 15 Februari Feb
Lördag Lör 16 Februari Feb
Onsdag Ons 20 Februari Feb
Lördag Lör 23 Februari Feb
Tisdag Tis 26 Februari Feb
Fredag Fre 1 Mars Mar
Lördag Lör 2 Mars Mar
Tisdag Tis 5 Mars Mar
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Efterlängtad seger för Skellefteå

1 november 2018 21:40
#FBKSKE

Efter sju raka förluster fick Skellefteå till sist segerjubla igen. I en stark vändning mot Färjestad visade Skellefteå en stor moral när man tog två poäng efter seger med 3-2 efter förlängning.


Skellefteå med sju raka förluster i bagaget kom ut taggat till spel och tog tag i händelserna i Löfbergs Arena. Man fick bra snurr offensivt och tryckte stundtals tillbaka Färjestad. Men Adam Werner i hemmamålet spelade stabilt och stod emot på ett imponerande sätt.

Effektiviteten framåt var det istället Färjetsad som stod för. I powerplay skickade Mikael Wikstrand in 1-0 från sin backplats mellan benen på Mantas Armalis. På liknande sätt kom också 2-0 genom Jesse Virtanen några minuter senare.

– Det är ul att se att vårt powerplay fungerar. Vi har börjat ta lite mer skott och det lönar sig, sa Mikael Wikstrand till C More efter första perioden.

Stor press av Skellefteå

I den andra perioden var det mycket Skellefteå. Gästerna pressade på bra och bombarderade Adam Werner i hemmakassen. I powerplay kunde också Mathis Olimb reducera från nära håll till 2-1. Skellefteå hade bud på mer, men Färjestad stod emot och höll Skellefteå stången.

– Vi har det mesta av spelet och kommer till många lägen. Det gäller bara att göra mål, säger Mathis Olimb i Skellefteå till C More.

Skellefteå skulle dock få utdelning. I en något svajig tredjeperiod var det i slutskedet de stora händelserna inträffade. Med mindre än minuten kvar att spela, plockade Skellefteå ut målvakten och då prickade Jimmie Ericsson in 2-2 via stolpen.

Matchen till förlängning och där blev det precis som sist när lagen möttes i Karlstad - Emil Djuse klev fram och avgjorde. Han följde med upp i anfallet och styrde in Oscar Möllers precisa pass fram till 2-3.

Se highlights från matchen på SHL Play!