Färjestad BK värvar Victor Brattström
Publicerad: 2024-01-11
Nyförvärv
Med Carl Lindbom och Max Lagacé på skadelistan väljer Sportdirektör Rickard Wallin att plocka in Victor Brattström, senast i HV71.
– Vi väljer att agera för att ge våra skadade målvakter lugn och ro och den tid de behöver för att bli hundra procent, säger Wallin.

De båda ordinarie målvakterna är på bättringsvägen, men det är ändå osäkert just när det åter kan vara aktuella för spel.
– Just nu vet vi inte när det kommer att vara, och därför hittade vi en lösning med Victor Brattström som Masken känner sedan länge. Han känner därför till Viktors spel väl och hoppas kunna få ut det bästa av honom. Vi tycker att det passar både den situationen vi befinner oss i och den situation som Victor kommer från. Det stärker vår målvaktssituation i det korta perspektivet, säger Wallin.

De senaste veckorna har handlat mycket om lån, något som man nu slipper.
– Vi hoppas och tror att detta blir en bra lösning och kommer fortsätta att utvärdera vår målvaktssituation framåt. Vi är glada och tacksamma för de lån vi haft, men detta gör att vi inte har ett behov av att låna in målvakter vecka för vecka. Så, kort och gott, vi är glada att Viktor vill ta chansen hos oss, säger Wallin.

För Brattström själv var det inget svårt beslut att ta.
– Det här är en jättemöjlighet för mig och det ska bli spännande att få dra igång här, säger han samtidigt som målvaktstränare ”Masken” förbereder ett träningspass i Löfbergs Arena.

Känner du någon press med tanke på den situation det ändå är?
– Nej, inte utifrån. Den press jag alltid känner kommer alltid från mig själv, och jag ska bara göra mitt bästa för att hjälpa laget och samtidigt ta vara på den här möjligheten som jag nu fått, avslutar Brattström.

Stefan Eriksson