Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Idag 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 3 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov

Färjestad BK och Länsförsäkringar Värmland vill inspirera barn och unga i rörelse och samtidigt ge dem möjlighet att prova på att åka skridskor i en fantastisk miljö. Därför har vi tillsammans startat projektet "Skridskokompis".

Projektet är tänkt att ge alla värmländska elever i förskoleklass (tidigare kallat "nollan") upp till årskurs 3 möjlighet att komma till Löfbergs Arena under cirka två timmar och under lättsamma former testa på att åka skridskor. Målsättningen är att aktiviteten leds av ledare/eller spelare från Färjestads organisation, men det finns inga garantier att så sker. Varje klass måste ha minst en ombytt lärare/vuxen på isen. Aktiviteten är helt inriktad på lek och trivsel utan klubbor.

Kort om värdegrund

Alla är olika och bra på sitt sätt. Vi står för människors lika värde, rättvisa och jämlikhet både på och utanför isen. Sport är en gemenskap där alla ska vara välkomna och respekterade. När barnen drar på sig skridskorna är det inte bara motion och hälsa vi strävar efter att uppnå utan även att visa respekt för varandra och vara en bra kompis. Därför blir det på ett enkelt och begripligt sätt några minuter om hur man uppträder mot varandra i vardagen.

Varje deltagande klass får ett diplom med några värdegrundspunkter efter avslutad aktivitet. Samtliga elever får också en liten överraskning av Länsförsäkringar Värmland.

Så anmäler du en plats

Intresseanmälan sker på mejl till [email protected]. Glöm inte önskemål om vilken dag ni vill komma och skriv även telefonnummer till klassens/skolans kontaktperson i det här ärendet.

Bra att veta

  • "Skridskokompis" genomförs i Löfbergs Arena från mitten av september till slutet av februari 2020 på eftermiddagar.
  • Transport till och från arenan står skolorna för.
  • För de barn som av olika anledningar inte har möjlighet att testa skridskoåkning och förse sig med den utrustning som krävs kommer det finnas både skridskor, hjälmar och annan utrustning att låna. Observera att inga klubbor är tillåtna.
  • Tryggheten på och utanför isen är oerhört viktig för oss. Personalen på skolorna ansvarar själva för att eleverna täcks av relevant försäkring. Är du osäker på vad som gäller kan du kontakta din rektor/kommun eller annan för uppgiften lämplig person inom din organisation.
  • Vi har för avsikt att ta ett gruppfoto som vi kommer publicera på Färjestads hemsida. Förhoppningsvis kan alla elever vara med på bild, men om någon inta kan vara det ser vi gärna att medföljande lärare meddelar oss på plats