Ny knapp förlust mot HV71
Publicerad: 2019-01-10
HV71 - Färjestad BK 3-2 (0-0, 2-1, 1-1). HV var lite hetare från start och var hela tiden i ledning. FBK kvitterade förvisso till 1-1 genom Carl Jakobsson och reducerade till 3-2 i tredje genom Oskar Steen men HV stod emot på slutet och vann.

Michael Lindqvist hade ett bra skott redan efter 10 sekunder men Jonas Gunnarsson i HV-målet räddade. Sen blev det mer HV71 som var lite hetare i alla situationer. Oscar Sundh hade en dubbelchans som Adam Werner räddade och Andreas Thuresson hade ett skott i stolpen via FBK-målvakten.
HV fick ett powerplay men det spelade FBK bort på ett bra sätt. Gästerna fick chansen i fem mot fyra och fem mot tre och hade några lägen men utan resultat.
Sista sex minuterna präglades av lite slarvigt och chansartat spel men de båda målvakterna tog puckarna mot mål.

FBK-forwarden Jesper Olofsson hade ett skott i vänsterstolpen efter en minut. Efter fyra minuter hade HV pucken i FBK-målet men det dömdes korrekt bort eftersom målskytten Sebastian Wennström kör på FBK-målvakten precis före målet.
HV hade ett nytt resultatläst powerplay innan 1-0-målet kom. En blindpassning av FBK-backen Robin Press gav fritt fram för HV och Chirtoffer Törngren kunde slå in en retur.
FBK tog över lite i mitten av perioden och efter ett långt anfall kunde FBK kvittera, nu var det Carl Jakobsson som slog in en retur efter förarbete av Press.
HV återtog ledningen i sextonde minuten, Andreas Thuresson sköt ett skott som Werner räddade men pucken studsade på Press skridsko och in i mål. Turligt för HV och försmädligt för FBK.

Trots underläge och kvitteringsjakt hade FBK väldigt svårt att skapa något framåt och det var HV som dominerade första 6-7 minuterna.
Efter 9:27 fick HV en straff och Oscar Sundh förvaltade den på bästa sätt genom att sprätta upp pucken i högerkrysset, otagbart för Werner.
FBK svarade omgående genom Oskar Steen som smällde in 3-2-pucken dryga minuten efter HV´s mål.
Kvitteringsjakten inleddes och det gav HV fina kontringslägen. Marcus Ljungh fick ett friläge men sköt tätt utanför.
Klockan tickade iväg för FBK och man tog timeout och plockade målvakten med drygt två mnuter kvar. HV var dock mycket stabila i defensiven, stängde ner sista minuterna på ett bra sätt och vann till slut med 3-2.

Detta var FBK´s fjärde raka förlust och chans till revansch finns på lördag hemma i en välfylld Löfbergs Arena.