Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Rögle
RBK

Kan tryggheten få Färjestad på rätt spår igen?

18 november 2017 10:00
#FBKRBK

Två bortamatcher i norr efter landslagsuppehållet som slutat med två förluster. Nu vänder Färjestad hem till Karlstad igen i hopp om att hitta tryggheten, spelet, formen och poängen igen när Rögle gästar Löfbergs Arena.


Formkollen

Höstens succélag Färjestad har fått en del grus i maskineriet på sistone. Faktum är att Karlstadlaget har förlorat fem av sina åtta senaste matcher och båda bortamatcherna efter uppehållet har slutat med två förluster. 1-4 mot Luleå i tisdags följdes i torsdags upp med en 5-6 förlust mot Skellefteå. En svängig match där Färjestad tappade ledningen flera gånger om, och där avgörandet kom med endast sekunder kvar att spela.

Därför käsnke det är extra skönt för Färjestad att få komma hem till Karlstad igen, för att på nytt hitta det spel, den form, och den poängskörd som man hade innan landslagsuppehållet, när nu match mot Rögle väntar.

Ett Rögle som inte fått någon vidare effekt av tränarbytet som man gjorde under landslagsuppehållet. Anders Eldebrink lämnade laget, men Patrik Ross och Roger Hansson har inte fått Rögles spel att klaffa. Två matcher, två förluster och 1-8 i målskillnad på dessa matcher. Senast blev det 0-2 mot Örebro. En förlust som var Rögles åttonde raka i ordningen.

Läget i lagen

Färjestad saknade Anton Grundel, Niklas Fogström och Alexander Johansson senast utöver långtidsskadade Ole-Kristian Tollefsen.

I senaste matchen saknades förutom långtidsskadade Ville Kolppanen även backen Kevin Gagné.

Notera att

  • Största segern för Rögle i år är mot just Färjestad, (5-2).
  • Trots fem mål för Färjestad senast mot Skellefteå var både Johan Ryno och Dick Axelsson poänglösa.
  • Färjestad gör näst mest mål av alla lag. Rögle släpper in mest.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKRBK.