Hemma
Karlskrona
KHK
Borta
Färjestad
FBK

Karlskrona vill bryta nya trender

1 december 2017 11:30
#KHKFBK

Karlskrona har i årets upplaga av SHL ännu inte vunnit två matcher i följd. Efter att ha brutit sin dystra bortatrend senast går man nu för att bryta ännu en negativ svit - när bortastarka Färjestad gästar Blekinge.


Formkollen

Karlskronas seger i Malmö på onsdagskvällen var lagets första på bortais den här säsongen. Ett tidigt ledningsmål och en storspelande Johannes Jönsson mellan stolparna bäddade för en tung trepoängare för Ove Molin och hans manskap som nu siktar på att klättra från de nedre delarna av SHL-tabellen. När man på fredagskvällen ska ta sig an Färjestad hemma i NKT Arena Karlskrona är det dock med vetskapen att man ännu inte vunnit två matcher i följd. Frågan är om den viktiga trepoängaren i Skåne senast har givit Blekingelaget det självförtroende som krävs för att kunna slå ett av seriens bästa bortalag.

Att vinna matcher i följd har Färjestad knappast haft några problem med den här säsongen. Man kommer förvisso med en förlust mot Malmö i ryggen - men dessförinnan hade värmlänningarna vunnit tre matcher i rad - varav två var på bortais. Johan Pennerborns lag är ett av seriens bästa på bortaplan och har bland annat mäktat med hela 45 mål framåt när man inte spelat hemma i Löfbergs Arena. Om det blir någon målfest för Färjestad mot ett defensivt hemmastarkt Karlskrona återstår att se - men att de båda lagen kommer att göra allt för att plocka med sig segern, råder det inga tvivel om.

Läget i lagen

Läget i de bägge lagen ser ut som följer:

Notera att:

  • Det var idel hemmasegrar när lagen möttes förra säsongen. Fredagskvällens hemmalag vann med 4-1 respektive 5-2.
  • Ligans målsvagaste mot ligans målfarligaste. Färjestad har med sina 77 mål nästan hängt dubbelt så många kassar som Karlskrona, med sina 41.
  • Det är också ligans minst utvisade mot ligans mest utvisade lag som drabbar samman. Färjestad har totalt 275 utvisningsminuter mot Karlskronas 122.
  • Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.
  • Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #KHKFBK.