Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

Växjö avslutade året med ny seger

30 december 2017 20:28
#VLHFBK

Serieledande Växjö Lakers tog ännu en seger och befäste sin position som tabelletta ytterligare. Färjestad var numret mindre och värmlänningarna har nu sex raka förluster i SHL.


Serieledande Växjö kom med en derbyförlust mot HV71 i bagaget och ville studsa tillbaka efter det nederlaget. Men gästande Färjestad hade desto mer att studsa tillbaka ifrån, hela fem raka förluster.

Den inledande perioden förblev mållös. Båda lagen hade chanser att göra mål och gästerna hade bland annat två skott i målramen.

– Från vårt håll är det ganska bra och vi vill försöka få matchen att tippa över till vår fördel, sa Färjestads Alexander Johansson till C More i den första periodpausen.

Men pendeln tippade över åt andra hållet i den andra perioden. Adam Brodecki bokfördes för 1-0 sedan pucken gått via honom, i en hög båge över Stefan Steen i bortakassen och sedan trillat in i mål.

Sedan var det Robert Rosén som stal showen. Inte ens en minut han gå efter ledningsmålet innan han hade styrt in 2-0 efter skott från Daniel Rahimi.

Färjestad saknade definitivt inte lägen, men får det inte att stämma för tillfället. Med 41 sekunder kvar av perioden jobbade Brendan Shinnimin och Andrew Calof fram pucken till Rosén som läckert lade in även 3-0 för Växjö.

Färjestad jobbade på och försökte verkligen få till offensiven. Men Växjö visade varför laget avslutar 2017 som obestridlig tabelletta, spelade kontrollerat i tredje perioden som blev mållös. Viktor Fasth höll nollan och motade 27 skott.

– Vi maler ner Färjestad över tre perioder, riktigt starkt. Vi ger dem inte utrymme till sina omställningar, sa burväktaren till C More.

– Spelmässigt över 60 minuter var det bättre idag än det varit den senaste tiden, fullt godkänt, sammanfattade Färjestads tränare Johan Pennerborn och såg ändå ljuspunkter med insatsen.