Hemma
HV71
HV71
Borta
Färjestad
FBK

Rivalmöte i Jönköping - Färjestad jagar ny vinst

7 januari 2018 10:00
#HV71FBK

Förlustsviten bröts med besked senast - nu vill Färjestad segla vidare på samma spår. I Kinnarps Arena ställs laget mot ett mycket formstarkt HV71.


Formkollen

HV71 är på gång. De regerande mästarna har gått riktigt starkt den senaste tiden och har fem trepoängare på sina sex senaste matcher. Formtoppen fortsatte på torsdagen med en bortaseger över Karlskrona. Vinsten säkrades där i slutperioden, sedan HV71 gått från likaläge 1-1 till vinst med hela 6-2. Det betyder en sjätteplats i tabellen för Jönköpingslaget.

– Det är en jämn match egentligen hela matchen, det kan gå hur som helst. Men vi kliver fram och är effektiva och sätter våra chanser, sade Pierre Engvall efter vinsten i C More.

Till slut kom det så efterlängtade trendbrottet för Färjestad. För efter ett riktigt decembermörker och sju raka nederlag bröts förlustsviten på torsdagen, när Rögle slogs tillbaka hemma i Löfbergs Arena. Vinsten landade vid övertygande 5-1 och innebar tre välbehövliga för det annars mycket formsvaga Färjestad. Värmlänningarna har tack vare sin fina öppning på säsongen ändå kunnat hålla sig kvar på tabellens övre halva och har hand om femteplatsen.

– Grymt skönt! Vi har kämpat en längre stund för en vinst. Vi hade lite mer puck idag än senast och det var mycket som var kul idag, summerade Johan Ryno i C More.

Läget i lagen

I listan nedan återfinns de spelare som saknats i lagens matchtrupper den senaste tiden.

Notera att

– Assistkungen Johan Ryno var tillbaka i gott slag i vinsten vöer Rögle, med framspelning till tre av de fem Färjestadsmålen.

– I tabellen slår sig Färjestad och HV71 in på samma antal poäng - 55. Färjestad har greppet om femteplatsen med en bättre målskillnad, men passeras vid HV-seger idag.

– Poängen trillar in just nu för Lawrence Pilut. På torsdagen svarade backen för ett mål och en assist, vilket innebar poäng i den sjätte raka matchen.

– Hittills har duon mötts en gång under säsongen, ett möte som Färjestad vann med 4-2 på bortais.

– Säkra din plats i arenan, köp din biljett här.

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #HV71FBK.