• Huvudsponsorer

Fredag Fre 22 Mars Mar
Söndag Sön 24 Mars Mar
Tisdag Tis 26 Mars Mar
Torsdag Tor 28 Mars Mar
Lördag Lör 30 Mars Mar
Måndag Mån 1 April Apr
Onsdag Ons 3 April Apr
Lördag Lör 6 April Apr
Måndag Mån 8 April Apr
Onsdag Ons 10 April Apr
Fredag Fre 12 April Apr
Söndag Sön 14 April Apr
Tisdag Tis 16 April Apr
Torsdag Tor 18 April Apr
Torsdag Tor 8 Augusti Aug
Lördag Lör 10 Augusti Aug
Fredag Fre 23 Augusti Aug
Lördag Lör 24 Augusti Aug
Torsdag Tor 29 Augusti Aug
Lördag Lör 31 Augusti Aug
Torsdag Tor 5 September Sep
Lördag Lör 7 September Sep
Lördag Lör 14 September Sep
Tisdag Tis 17 September Sep
Torsdag Tor 19 September Sep
Lördag Lör 21 September Sep
Torsdag Tor 26 September Sep
Lördag Lör 28 September Sep
Hemma
Färjestad
FBK
Borta
HV71
HV71

Fantastisk offensiv i Färjestads seger

28 februari 2018 21:22
#FBKHV71

Gustav Rydahl och Morgan Ellis blev tvåmålsskyttar, Martin Johansson svarade för fyra assist och anfallsspelet var ofta helt bländande. Färjestad visade klass med ett slutspel som närmar sig och sätter sig i respekt hos konkurrenterna.


Efter en inledning med högt tempo från båda lagen tog Färjestad över allt mer i den första perioden. Ledningspucken satt efter 9:21 genom Linus Persson, fint framspelad av Joakim Nygård.

Fyra minuter senare presenterade sig det senaste nyförvärvet, Gustav Rydahl. Han tog pucken vid sargen, trampade in mot mål och satte 2-0 vid främre stolpen. Hans första mål i Färjestads a-lagsdress.

Det såg ut att vara resultatet efter en period, men HV71 utnyttjade de sista sekunderna väl. Med nio sekunder kvar prickade Erik Brännström in sitt första mål för säsongen.

– Det har varit ett litet spöke hela säsongen att jag inte gjort mål, men skönt att det kom nu. Jätteviktigt mål också så vi har något mer att gå på, sa Brännström till C More.

2-1 efter första, och lika många mål kom i andra. 3-1 satte Per Åslund snyggt framspelad av Marcus Nilsson och 3-2 prickade Stefan Elliott in i powerplay för HV71. Oskar Steen satte 4-2 efter att Färjestad haft flera heta lägen i snabb följd.

– Vi växlar upp i andra och har långa anfall. Vi driver mot mål och det känns verkligen som att vi har många fina lägen, sammanfattade Färjestads Per Åslund till C More i den andra periodpausen.

"Vi har uppenbart ett bra lag"

Färjestad var det vassare laget den här gången och i tredje rann det iväg. Gustav Rydahl gjorde sitt andra mål alldeles i inledningen och sedan ökade Joakim Nygård och Morgan Ellis på ytterligare. Ellis dessutom med dubbla fullträffar fram till slutresultatet 8-2.

– När man lägger puckar mot mål så slinker puckarna in till slut. Forwards gör ett jättejobb framför mål. Jag trivs jättebra i Färjestad och vi har uppenbart ett bra lag, sa Morgan Ellis till C More.