Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 3 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Torsdag Tor 19 November Nov
Hemma
Brynäs
BIF
Borta
Färjestad
FBK

Brutalt skickligt Färjestad mosade Brynäs

27 oktober 2018 20:28
#BIFFBK

Färjestad har fått igång maskineriet som gjorde att laget tippades i toppen av tabellen inför säsongen. Borta mot Brynäs kom lagets fjärde raka fullpoängare och värmlänningarna öser in mål.


En välfylld Gavlerinken Arena var redo för ett klassiskt hockeymöte. Färjestad, med starkt självförtroende, öppnade starkast och Johan Ryno gav gästerna ledningen redan efter fyra minuters spel med ett välriktat dragskott.

Gästerna var klart hetast och dominerade matchbilden. 0-2 kom i numerärt överläge genom Oskar Steen och den fina formen som Brynäs visat upp den senaste tiden gick inte att känna igen.

Joakim Nygård tog sin patenterade fart på vänsterkanten, spelade in till Jesper Olofsson som kom forsande mot mål och han avslutade med bravur. Ett riktigt, riktigt snyggt hockeymål utfört i hög fart fram till pausresultatet 0-3.

– Bra förstaperiod där vi får bra utdelning också. Vi är raka med många puckar mot mål, det ska vi fortsätta med, sa Färjestads Johan Ryno till C More i pausvilan.

Andra perioden började i samma stil. Färjestad tog sig fram med bra fart och Brynäs hade fortsatt svårt att fånga upp motståndarna.

I spel fyra mot fyra tog sig Linus Johansson in i anfallszon, vek in i mitten och sköt ett dragskott som letade sig in under David Rautios plockhandske. 0-4 efter 3:04 var förstås blytungt för Brynäs.

Hemmalaget hade chansen i numerärt överläge vid ett par tillfällen och höjde sig totalt sett i perioden, men det här var en kväll när inget funkade.

För Färjestad var det precis tvärtom. Johan Ryno prickade in 0-5 i numerärt överläge med tre minuter kvar av mittakten.

Det var såklart inte så mycket kvar av spänningen i den tredje perioden, men Brynäs kämpade och slet för att visa sin hemmapublik att det finns mer i laget än vad de visade upp i de två inledande perioderna.

Färjestad spikade slutresultatet till 0-6 i slutskedet efter slarv av Brynäs i egen zon, Jesper Olofsson målskytt.

Adam Werner i bortakassen tog allt och fixade sin allra första nolla i SHL-sammanhang.

– Det kändes bra och jag får jättebra hjälp av hela laget. Jag får kliva fram lite i andra, men annars har vi bra koll på dem tycker jag, sammanfattade Färjestads målvakt Adam Werner till C More efter matchen.

Här hittar du highlights från matchen.