Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Skellefteå
SKE

Färjestad ska skjuta Skellefteå djupare ner i svackan

1 november 2018 11:30
#FBKSKE

Färjestad fick se sin fyra matcher långa segersvit brytas senast. Nu vill Karlstadklubben omgående studsa tillbaka, men det väntar en tuff uppgift när ett extremt taggat Skellefteå, med sju raka nederlag i ryggen, gästar.


Noterbart Färjestad

– Färjestads långa vinstsvit bröts i tisdags när Växjö vann med 3-2 i Vida Arena. Värmlänningarna låg länge under med 3-0, men skapade rejäl nerv i matchen i slutskedet.

– Målen på tisdagen gjordes av Martin Johansson och Carl Jakobsson. Det var unge Jakobssons, född år 2000, första SHL-mål. Martin Johansson har gjort betydligt fler, men det var hans första kasse för säsongen. Lossnar det för honom nu?

– Färjestad är ett av SHL:s skottgladaste lag, nämligen det lag som har skjutit näst flest skott på mål så här långt. 402 puckar har man lastat mot sina motståndare, endast Djurgården har fler.

Noterbart Skellefteå

– Skellefteå har det riktigt tungt i SHL för tillfället och inkasserade på tisdagen sin sjunde raka förlust. Den förlustsviten är den största för västerbottningarna sedan säsongen 2009/2010 då laget föll i åtta raka.

– Oscar Möller var, trots förlusten på tisdagen, fantastisk. Skarpskytten satte ett powerplaymål, sköt åtta skott på mål och var Skellefteås bästa spelare.

– Skellefteå har, trots Möllers mål i spelformen senast, inte riktigt fått igång sitt powerplay. Klubben nätar endast på 12,82 procent av sina chanser, endast Rögle har svagare statistik där.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKSKE och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.