Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

Glödhet backduell i Lindab Arena

13 november 2018 11:30
#RBKFBK

Tisdagen bjuder på mötet mellan formstarka Rögle och Färjestad där SHL:s två poängstarkaste spelare de senaste fem matcherna, backarna Kodie Curran och Jesse Virtanen, ställs mot varandra i en häftig match i matchen.


Noterbart Rögle

– Rögle har varit glödheta den senaste tiden och avslutade innan landslagsuppehållet med fyra raka segrar. Den fina formen har lyft klubben från jumboplatsen till plats tio i tabellen med 20 inspelade poäng.

Kodie Curran har, precis som Rögle, varit i fantastiskt fin form på slutet. Backen har gjort poäng i sju raka matcher, totalt tio pinnar och dessutom nätat i tre raka matcher. I de tre senaste matcherna har kanadensraen snittat över 25 minuter i istid och skjutit totalt 14 skott.

– Två ytterligare spelare att hålla ett extra öga på är Ted Brithén och Leon Bristedt. De båda har också varit i bra form och noterats för sju respektive sex poäng de fem senaste matcherna.

Noterbart Färjestad

– Tabellsexan Färjestad har spelat in 24 poäng under säsongen. Klubben har segrat i re av de fem senaste och vann med 4-1 hemma mot Malmö innan uppehållet.

Jesse Virtanen är SHL:s poängstarkaste spelare sett till de fem senaste matcherna. Den finländske backklippan har gjort två mål och sju assist för totalt nio poäng. Det är två poäng fler än tvåan på listan, Kodie Curran. Räkna med en häftig duell när SHL:s två hetaste backar drabbar samman under tisdagen.

– Färjestad besegrade Rögle den 25 oktober med 5-2 hemma i Löfbergs Arena. Kan de upprepa den matchen och ta en ny seger mot laget från Ängelholm?

– Färjestads center, Johan Ryno, var näst ut i vår stafettintervjuserie. Läs den här här.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #RBKFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.