Hemma
Färjestad
FBK
Borta
Luleå
LHF

Tvättäkta toppmöte i Karlstad

6 december 2018 12:00
#FBKLHF

Färjestad har efter tre raka fullpoängare klättrat till en andraplats i tabellen. Och detta lagom till hemmamötet med tabellettan Luleå, så vi har alltså ett riktigt toppmöte på gång på torsdagskvällen.


Noterbart Färjestad

– Färjestad har vunnit sju av de åtta senaste matcherna. De tre senaste alltså med full pott. Formtoppen har gjort att laget fått en skjuts uppåt i tabellen och skuggar nu just den kommande motståndaren Luleå i SHL-tabellen.

– Laget är riktigt hemmastarka och har vunnit de fyra senaste hemmamatcherna. Värmlänningarna är trea i SHL:s hemmatabell just nu.

– #34 Michael Lindqvist har gjort mål i 2 raka matcher. Totalt har han gjort fem poäng på de fem matcher han spelat sedan återkomsten till klubben.

– #71 Jesse Virtanen har gjort 15 poäng (2+13) på de 14 senaste matcherna. En minst sagt imponerande siffra för en försvarsspelare.

– Färjestad har revansch att kräva i inbördes möten med Luleå. Lagen möttes den 4 oktober och då vann Luleå med 3-0 i Norrbotten.

Noterbart Luleå

– Luleå är otroligt formstarkt under en längre tid. Laget har vunnit tolv av de 14 senaste matcherna. Men det har varit täta matcher, och de tre senaste har vunnits efter straffläggning.

– På bortaplan har Luleå tre raka segrar, och segrar i fem av de sex senaste.

– Både #16 Niklas Olausson och #20 Jack Connolly har gjort sex poäng i de sex senaste matcherna.

– En viktig spelare är backen Erik Gustafsson som sväljer mycket speltid och som även gjort två mål de tre senaste matcherna.

– Luleå har två avbräck inför mötet med Färjestad. Daniel Sondell är avstängd och Austin Farley skadad.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #FBKLHF och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.