Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Torsdag Tor 31 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan
Idag 23 Januari Jan
Tisdag Tis 26 Januari Jan
Torsdag Tor 28 Januari Jan
Lördag Lör 30 Januari Jan
Tisdag Tis 2 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Februari Feb
Lördag Lör 6 Februari Feb
Tisdag Tis 16 Februari Feb
Torsdag Tor 18 Februari Feb
Lördag Lör 20 Februari Feb
Tisdag Tis 23 Februari Feb
Torsdag Tor 25 Februari Feb
Lördag Lör 27 Februari Feb
Torsdag Tor 4 Mars Mar
Tisdag Tis 9 Mars Mar
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Färjestad
FBK

Markus Svensson nollade Linköping - igen

8 december 2018 17:54
#LHCFBK

För andra gången den här säsongen blev Markus Svensson för svår för Linköping. På lördagen svarade veteranen för 24 räddningar och fixade tre nya poäng till serieledaren Färjestad.


Det vankades toppmöte och mycket publik när tabelltrean Linköping gästades av serieledande Färjestad. I lagens tidigare möte under säsongen nollades östgötarna av Markus Svensson. Samme Svensson höll också nollan de första tjugo minuterna på lördagen, det gjorde inte Jacob Johansson i hemmakassen utan på ett friläge lyckade Marcus Nilsson sätta 0-1 i en period som mestadels handlade om Linköping.

Den andra perioden var jämnare spelmässigt och bjöd inte på några mål. Linköpings lagkapten Eddie Larsson var dock nöjd med spelet hos hemmalaget efter två perioder:

– Det ser ut lite som mot Malmö, vi trummar på och lägen finns helt klart för att göra mål. Vi gör det bra men måste ha lite mer kyla och skjuta smart, sa han i C More.

"Jag ska inte ljuga, jag är lite rörd"

Linköping lyckades inte heller i den tredje akten få hål på Markus Svensson som på två matcher mot Linköping nu hållit två nollor. Målvakten var dock ödmjuk när han intervjuades i C More:

– Vi är ruskigt disciplinerade och det är härligt att stå där bak. Vi har ett fantastiskt försvarsspel, sa han i C More.

De tre poängen innebär nu att Färjestad spelat in 45 poäng och befäster sin serieledning i SHL inför det stundande landslagsuppehållet - detta trots stora skadebekymmer.

– Karaktären på gruppen är beundransvärd. Vi har pratat mycket om beteende och karaktär och den ena kroppen efter den andra har försvunnit men på något vis står vi upp och krigar och hittar vägar. Det är det som är det primära i lagidrott. Jag ska inte ljuga jag är lite rörd, lite tagen, sa en märkbart känslomässig Johan Penneborn i C More efter matchen.

Se highlights från matchen här.