Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Torsdag Tor 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Torsdag Tor 29 Oktober Okt
Hemma
Linköping
LHC
Borta
Färjestad
FBK

Broc Little på hugget när Linköping vann

28 december 2018 22:02
Linköpings Broc Little i blå tröja sträcker sina armar framför sig och jublar. Bilden är tagen från sidan.
#LHCFBK

Linköping vägrade att bli nollade en gång till av Färjestad. Den här gången satte östgötarna fem strutar för säkerhets skull, och det behövdes då gästerna bara var ett mål ifrån.


Nollade i två raka matcher mot Färjestad. Det skulle inte hända igen, tänkte Linköping och klev in på isen och dundrade in 1-0 redan efter 11 sekunder genom Lukas Bengtsson. Det var det enda skottet som letade sig in i mål i den första perioden, trots en hel del lägen för båda lagen.

– Vi får ett tidigt mål men sen har Färjestad det mesta ett tag. Vi måste ta pucken framåt som backar, då ser forwards tydligare vad vi gör, sa målskytten Lukas Bengtsson till C More i periodpausen.

I andra exploderade målskyttet med hela fem kassar, tre för hemmalaget och två för gästerna.

Joe Whitney satte 2-0 innan Gustav Rydahl reducerade för Färjestad med sitt femte för säsongen. Sedan bjöds Fredrik Karlström på ett fritt läge och avslutade snyggt, rätt upp i krysset bakom Markus Svensson fram till 3-1.

4-1 rakade Broc Little in, liggandes precis framför mål. Färjestads notoriske målskytt Michael Lindqvist gjorde sedan 4-2 och gästerna hade kontakt inför tredje.

– Vi spelar bra och de gör mål på våra misstag. Bara att vi fortsätter och att vi minimerar våra misstag, sammanfattade Rydahl till C More.

Dramatik - trots klar ledning

Uppförsbacken blev ännu brantare för gästerna när Broc Little slog till med sitt andra mål i matchen en bit in i tredje perioden. 5-2 där, men två kvicka reduceringar för Färjestad gav nerv till slutskedet, Joakim Nygård och Martin Johansson målskyttar. Det sista kom med fyra minuter kvar, så det fanns gott om tid att forcera för gästerna. Men trots en uttagen målvakt och numerärt överläge lyckades inte Färjestad den här gången. Linköping stretade emot förtjänstfullt och kunde räkna in tre sköna poäng på kontot.

– Det var en batalj och nervöst där ett tag. Men vi krigar enormt mycket och jag är tacksam för de tre poängen, sa Linköpings tränare Tommy Jonsson till C More efteråt.

Se highlights från matchen här.