Hemma
Timrå
TIK
Borta
Färjestad
FBK

Timrå siktar på ny knock

25 januari 2019 15:00
#TIKFBK

Timrå knockade Mora senast och Färjestad blev knockat av Rögle. Det är med blandat självförtroende lagen ska göra upp under lördagen, där hemmalaget siktar på att fortsätta sin klättring i tabellen.


Noterbart Timrå

– Timrå stod för en klassinsats senast när men vann det viktiga mötet mot Mora med klara 5-0 på bortais. Stora matchvinnare blev Vilmos Gallo med två mål och Niklas Svedberg med en hållen nolla.

– Just Svedberg visade sin klass, och han är i Timrå just för att vara den stabila väggen bakåt. Frågan är om han nu verkligen har hittat formen och också kan stoppa Färjestad?

– Det är på hemmaplan som Timrå tagit sina flesta poäng, men faktum är att man förlorat fyra av sina fem senaste hemmamatcher. En trend man säkerligen vill bryta snabbt.

Noterbart Färjestad

– Färjestad åkte på en riktig knock senast då man föll på hemmaplan mot Rögle med 4-6. Den annars så solida defensiven krackelerade och sex insläppta mål är det mesta Färjestad släppt in i en match denna säsong.

– Nu väntar Timrå för tredje gången för Färjestad. Ett lag man spelat jämnt mot under säsongen. Båda tidigare matcherna har slutat med uddamålet, och båda gångerna har hemmalaget dragit det längsta strået.

– Offensivt har Färjestad verkligen fått fart på produktionen. På sina fyra senaste matcher har Färjestad stått för 15 mål framåt.

Kom ihåg:

– Diskutera matchen i sociala medier under hashtagen #TIKFBK och tagga din SHL-upplevelse i bild-/videoform med hashtagen #SHLmoments.