Hemma
Växjö
VLH
Borta
Färjestad
FBK

En intensiv vecka fortsätter - nästa stopp: Växjö

15 november 2019 13:30
inför match

Nu duggar matcherna tätt, och som första anhalt på en längre bortasväng är Växjö i morgon där Lakers väntar.

 – Ett lag som är på väg uppåt i tabellen och vi måste vara vårt allra bästa för att ta med oss poäng hem, säger Johan Pennerborn.


Ett kort och intensivt pass stod på dagens program innan bussen strax efter lunch styr kosan mot Växjö och en fortsättning på en intensiv vecka. En vecka som börjat bra för Färjestad. En fin seger i tisdags mot Frölunda och en riktig krigarinsats mot Brynäs igår. En match som kanske inte var lika full av finess som tisdagens, men där det visades en annan sorts finess - stort hjärta och hårt arbete.
– Killarna visade verkligen vilken karaktär det finns i den här gruppen. När spelet kanske inte sitter så som man önskar, men där man jobbar stenhårt i alla situationer för att ändå kunna gå hem med segern, ja det är fint, säger Pennerborn.

Och just offerviljan var påtaglig igår. Många blockade skott vilket torde lämna en och annan blessyr efter sig. Men läget på den fronten var lugnt enligt medicinska teamet.

Växjö stod för en stark insats då man vände och vann (1-4) borta i Skellefteå.
– Vi fick försvara mycket, men när vi hittar uppår hittar vi bra lösningar och det är ett kvitto på att vi är vassa när chanserna kommer, konstaterade Växjös Emil Pettersson till Cmore efter matchen.

Just Emil Pettersson blir en att hålla ögonen på i morgon. Han har skrapat ihop 10 poäng på de 6 senaste matcherna, vilket har hjälpt Växjö att klättra i tabellen efter en något skral start. Man är för närvarande på en 10:e plats i SHL-tabellen, men i formtabellen sett till de fem senaste matcherna ligger man femma. Färjestad är trea i båda tabellerna.

– Vi kommer att behöva vara riktigt bra som jag sa tidigare. Men sen vill vi tillbaka till vår anfallshockey. En bra defensiv insats och full fart framåt. Då kan det bli ett bra resultat för oss, menar Pennerborn.

Matchen i Vida Arena startar klockan 15:15 och sänds på Cmore Live 4. Kommenterar gör Björn Geijer.