Hemma
Rögle
RBK
Borta
Färjestad
FBK

En grönvit match väntar i Ängelholm

20 november 2019 14:00
inför match

Efter en mindre lyckad afton i Göteborg rullade Färjestad söderut längs kusten med sikte på Ängelholm och torsdagens möte med Rögle BK.

– Det gäller att skaka av oss tisdagen och sätta full fokus på Rögle nu, säger Michael Lindqvist.


Nej, Färjestad hade inte en av de mest minnesvärda kvällarna i Frölundaborg. Storförlust och respass ur Champions Hockey League, och med två matcher kvar på bortaplan den här veckan ställs nu karaktären på prov rejält.
– Så är det. Vi kan älta gårdagen hur mycket vi vill, men det kommer inte att ändra resultatet. Vi måste släppa det och sätta fokus på det vi kan påverka framåt vilket närmast är SHL och Rögle i morgon, säger Lindqvist.

Rögle har haft en något tyngre period efter den succéartade inledningen. På de senaste sju matcherna har man vunnit två. En av de två var senast det begav sig då Frölunda slogs tillbaka med 2-1 efter förlängning. En som Färjestad får se upp med lite extra är Leon Bristedt, som trots lagets något svaga form själv är i toppslag. Han avgjorde matchen mot Frölunda och har gjort fyra mål på de fem senaste matcherna.


Ett annat vapen är en passionerad och högljudd publik i Catena Arena. Med någon dag kvar finns det några hundra ståplatsbiljetter kvar så det lutar mot en match med bra tryck på torsdag då det är dags att för dagen visa vilket som är det bästa grönvita laget.

Rögle har Craig Shira, Dennis Everberg och Mattias Sjögren på skadelistan. Frågetecken även för Nick Sörensen och Ted Brithén. Skulle Brithén komma till spel så blir det hans första match sedan premiären mot HV71 i september.

Skadeläget för Färjestad är känt sedan tidigare. Jens Westin spelar inte, men glädjande är att han kanske finns tillgänglig för spel kommande helg.
– Planen är att han ska gå i full träning kommande vecka. Sedan återstår att se hur han svarar på det, och går det bra så får Jens och tränarna komma fram till om han är redo eller ej, säger Mattias Hell.
Vojtech Mozik tvingades utgå igår efter att ha täckt ett skott i gårdagens match.
– Skottet träffade armen och det handlar om en mjukdelsskada. Vi testar honom i morgon på värmningen så vi får återkomma i det ärendet, hälsar Hell.

Laget sitter just nu i bussen på väg mot Ängelholm, och även om molnen känns lika tunga som känslan från gårdagen så är det framåt som gäller.
– Vi ska ha en liten genomgång när vi kommer fram till Ängelholm. Sedan stänger vi tisdagen och gör vad vi måste och det är att sätta fokus på Röglematchen. Det är ju så i den här branschen, matcherna slutar ju inte komma bara för att du åkt på pumpen i en. Det är upp på hästen i morgon igen, säger Johan Pennerborn som ändå hittar något positivt utmed resvägen.
– Det börjar spricka upp och solen tittar fram, säger han.

Det tar vi som ett tecken inför morgondagen!