Theodor Lennström lämnar efter säsongen
Publicerad: 2023-03-01
Lagbygget
Det är nu klart att Theodor Lennström lämnar Färjestad BK efter den här säsongen för spel i Schweiz.
– Han har meddelat oss att han utnyttjar sin klausul och har sagt upp avtalet, säger sportdirektör Rickard Wallin.

Theodor Lennström kom tillbaka till Färjestad innan slutspelet förra säsongen. Han var där en spelare som bidrog mycket till att bärga det tionde guldet.
– När vi fick hem ”Teddan” så var det ju för att slutföra säsongen hos oss. Att vi sedan kunde förlänga och få en säsong till är vi ju såklart tacksamma för, även om vi hade hoppats på fler. Likt ifjol så tror och hoppas vi på att Lennström ska spela sin bästa hockey under de matcher som återstår av säsongen, säger Wallin.

Dialogen Lennström-Wallin har i det här fallet varit långtgående och transparent.
– Vi har hela tiden vetat var vi haft varandra, och det ska ”Teddan” ha en eloge för. Vi har gjort vad vi kunnat för att locka honom att stanna, men vi förstår att han vill ta den här chansen.

För Lennström blir det således ett nytt äventyr, den här gången i alplandet Schweiz.
– Drömmen om NHL lever fortfarande, men just nu har jag skrivit på ett kontrakt i Schweiz och ser fram emot det äventyret. Det jag vill att alla ska veta är att jag älskar att representera Färjestad, att spela framför alla fantastiska supportrar och att bo i Karlstad. Men karriären är kort och det är inget att hymla med än att de ekonomiska förutsättningarna är helt annorlunda i Schweiz. Färjestad har gjort vad de har kunnat för att få ha mig kvar, inget snack om det. Jag hoppas dörren står öppen för mig den dagen jag bestämmer mig för att komma tillbaka till Sverige, säger Lennström.

Att Wallin och Lennström väljer att meddela beslutet vid den här tidpunkten är enkel.
– Vi båda vill ha lugn och ro inför stundande slutspel. Att ”Teddan” skulle göra sämre ifrån sig bara för att vi går ut nu finns inte, säger Wallin och får medhåll.
– Nej, inte en chans. Snarare tvärtom då alla vet och man slipper spekulationer. Nu har vi sagt vad som gäller och jag kommer inte att prata mer om det här förrän säsongen är över. Jag har en liten tatuering bakom ena örat som gärna vill ha sällskap. Det är mitt enda fokus framöver, avslutar Lennström.

Kommunikatör Stefan Eriksson