Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt
Tisdag Tis 27 Oktober Okt
Lördag Lör 31 Oktober Okt
Tisdag Tis 3 November Nov
Lördag Lör 7 November Nov
Tisdag Tis 10 November Nov
Torsdag Tor 12 November Nov
Lördag Lör 14 November Nov
Lördag Lör 21 November Nov
Söndag Sön 22 November Nov
Lördag Lör 28 November Nov
Torsdag Tor 3 December Dec
Torsdag Tor 10 December Dec
Lördag Lör 12 December Dec
Söndag Sön 13 December Dec
Tisdag Tis 15 December Dec
Lördag Lör 26 December Dec
Måndag Mån 28 December Dec
Onsdag Ons 30 December Dec
Lördag Lör 2 Januari Jan
Torsdag Tor 7 Januari Jan
Lördag Lör 9 Januari Jan
Tisdag Tis 12 Januari Jan
Torsdag Tor 14 Januari Jan
Lördag Lör 16 Januari Jan

Färjestad BK plockar in finländsk forward

26 september 2019 21:48
Lagbygget

Då Martin Johansson blir borta en längre tid väljer Färjestad BK att ta in en ersättare under tiden. Den finländske centern Jarno Kärki ansluter till laget per omgående.


Jarno Kärki är från Björneborg (Pori) i Finland och har, med några få undantag, spelat i hemmaklubben Ässät under hela sin karriär. Ässät kom klart sist i Liiga förra säsongen, men trots det fick Kärki ihop 30 poäng (17+13) på 41 matcher. Han gjorde även 9 matcher i Biel i NLA där han på 9 matcher noterades för 3 mål och en assist.
– Det är en stor spelare (194cm) som vet var målet är. Sin storlek tilltros är han bra på rören och han kommer först och främst in som en ersättare för Martin Johansson under dennes skadefrånvaro. Han är center men kan också spela vinge, säger GM Peter Jakobsson om nytillskottet.

Kärki har, efter sin säsong Ässät, gått och väntat på en öppning utanför Finland. Den kom nu i form av den här lösningen med Färjestad.
– Just nu är han som sagt intagen på ett korttidskontrakt som ersättare för en skadad spelare (Martin Johanson) och vi får väl se var det landar i slutändan, säger Jakobsson.

Jarno Kärki kommer till Karlstad ikväll och det är tänkt att han spelar redan på lördag. Han kommer att spela i tröja #67.