Tisdag Tis 3 Mars Mar
Torsdag Tor 5 Mars Mar
Lördag Lör 7 Mars Mar
Tisdag Tis 10 Mars Mar
Torsdag Tor 12 Mars Mar
Torsdag Tor 13 Augusti Aug
Fredag Fre 21 Augusti Aug
Lördag Lör 22 Augusti Aug
Fredag Fre 28 Augusti Aug
Torsdag Tor 3 September Sep
Tisdag Tis 8 September Sep
Tisdag Tis 15 September Sep
Lördag Lör 19 September Sep
Idag 24 September Sep
Lördag Lör 26 September Sep
Torsdag Tor 1 Oktober Okt
Lördag Lör 3 Oktober Okt
Söndag Sön 4 Oktober Okt
Torsdag Tor 8 Oktober Okt
Lördag Lör 10 Oktober Okt
Torsdag Tor 15 Oktober Okt
Lördag Lör 17 Oktober Okt
Söndag Sön 18 Oktober Okt
Torsdag Tor 22 Oktober Okt
Fredag Fre 23 Oktober Okt
Lördag Lör 24 Oktober Okt

En viktig länk förblir intakt

7 april 2020 12:00
Lagbygget

Kedjan med Pontus Widerström, Oskar Bäck och Carl Jakobsson avslutade säsongen väldigt starkt. Nu är det klart att den förblir intakt inför kommande säsong.

– Det känns väldigt fint att alla tre får chansen att bygga vidare nästa säsong, säger GM Peter Jakobsson.


Carl Jakobsson har sedan tidigare ett år kvar på sitt kontrakt. Nu är det klart att också Oskar Bäck och Pontus Widerström förlänger sina avtal med ytterligare ett år.

– Kul som fan, rent ut sagt. Det är det jag velat sedan jag kom till Färjestad vid årsskiftet. Allt har känts jättebra sedan jag kom och jag har känt mig uppskattad och välkommen. Vi hade något bra på gång där innan det tog slut och det känns fint att man får chansen att fortsätta i Färjestad.

Hur ser du på din roll kommande säsong?

– Hårdjobbare kommer jag alltid att vara. Det jag vill fortsätta utveckla är mitt offensiva spel så att man kan bidra ordentligt i båda ändarna av rinken. Får gnugga på lite med Pelle P framöver, skrattar Widerström som nu är tillbaka i Karlstad efter att ha spenderat en tid i Göteborg.

För Oskar Bäck är det liknande känslor.
– Jag är jättenöjd med ytterligare en säsong i Färjestad. Det känns som man vill in i det igen och ta revansch på den här säsongen med tanke på hur den slutade, säger han.

Hur ser dina dagar ut för tillfället?

– Det blir lite padel och lite annan träning. Men det är segt och drygt och man saknar rutinerna. Sen tänker man ju tillbaka då och då på det som vi hade. Vår kedja kom igång bra mot slutet och det hade varit intressant att se vad vi hade kunnat göra i ett slutspel, säger Bäck.

För lagbyggare Jakobsson så är det av stor vikt att ha den här enheten intakt.
– Absolut. Oskar Bäck får fortsätta sin utveckling. Han har spelat sina två JVM och är nu fullt ut senior. Nästa gång han drar på sig en landslagströja är det i stora Tre Kronor. Nu får han jaga Gustav Rydahl och gänget framöver. Han har varit med, sett och lärt sig, så nu är det dags för nästa kliv vilken både han och vi vill, säger Jakobsson om Oskar Bäck.

Att även Pontus Widerström kritat på är också en viktig pusselbit i kommande lagbygge.
– Pontus är en grym lagspelare som gör sin roll till hundra procent. Vi känner att vi behöver fördela istiden även nästa säsong och där fyller Pontus en jättestor roll. Han kom väldigt fort in i gänget här och är en omtyckt kille i omklädningsrummet. Vi vet vad vi får från Pontus och ville gärna se att han stannade. Vi är glada att COP-kedjan får möjlighet att fortsätta sitt fina arbete tillsammans, ler Jakobsson.

Som medlem i Färjestad BK fick du den här artikeln via e-post innan den publicerades.