Uppdatering angående Liam Öhgren
Publicerad: 2023-09-25
Skaderapport
Säsongsinledningen har inte varit som det var tänkt när det kommer till Liam Öhgren. En skada har hållit honom borta från isen och nu har han åkt till Minnesota för ytterligare undersökningar.
– Han är deras spelare och de vill kolla på honom, egentligen inget konstigare än så, säger Mattias Hell som ansvarar för Färjestads medicinska team.

Minnesota Wild i NHL äger rättigheterna till Liam Öhgren, men han lånas som bekant av Färjestad BK den här säsongen. Det har dock inte blivit så mycket spel för Öhgren på grund av den skada han ådragit sig. Nu har han rest till Minnesota för att deras team ska få göra de undersökningar de vill göra.
– De vill ha en ”second opinion”, vilket inte är konstigt då det är deras spelare. Vi har alltid kontakt med spelarens NHL-klubb i liknande ärenden, i det här fallet Minnesota. Så just nu är det planerat att han bli kvar där borta under den här veckan, men det kan också bli längre. Det avgör Minnesota, säger Hell.

Hur ser det ut med spel för honom?
– Som det ser ut nu så är det inte troligt att det blir spel i närtid. Det kan komma att ta en stund, menar Hell som inte vill gå in på skadans karaktär.
– Det finns en patientsekretess som vi värnar om. Vill Liam själv, eller Minnesota för den delen, säga något så är det upp till dem, avslutar Hell.

GÖR DIN RÖST HÖRD!

Klicka här för att köpa din biljett!

Stefan Eriksson