Fredag Fre 3 September Sep
Tisdag Tis 7 September Sep
Lördag Lör 11 September Sep
Lördag Lör 18 September Sep
Torsdag Tor 23 September Sep
Lördag Lör 25 September Sep
Torsdag Tor 30 September Sep
Lördag Lör 2 Oktober Okt
Torsdag Tor 7 Oktober Okt
Lördag Lör 9 Oktober Okt
Söndag Sön 10 Oktober Okt
Tisdag Tis 12 Oktober Okt
Torsdag Tor 14 Oktober Okt
Lördag Lör 16 Oktober Okt
Idag 21 Oktober Okt
Lördag Lör 23 Oktober Okt
Torsdag Tor 28 Oktober Okt
Lördag Lör 30 Oktober Okt
Tisdag Tis 2 November Nov
Torsdag Tor 4 November Nov
Lördag Lör 6 November Nov
Lördag Lör 13 November Nov
Torsdag Tor 18 November Nov
Lördag Lör 20 November Nov
Söndag Sön 21 November Nov
Torsdag Tor 25 November Nov

Dominik Furch klar för Färjestad BK

3 oktober 2021 14:00
Lagbygget

Färjestad BK stärker upp målvaktssidan med den tjeckiske målvakten Dominik Furch.

– En möjlighet dök upp, och efter att vi värderat situationen så bestämde vi oss att gå för Dominik, säger GM Peter Jakobsson.


Dominik Furch (31) har spelat i SHL tidigare då han under säsongen representerade Örebro HK. Under hösten har han varit lagkamrat med värmlänningen Gustaf Thorell i HC Plzen. Nu blir det Sverige, Karlstad och Färjestad.
– Diskussionen har varit igång under lång tid. Vi känner att vi behöver stärka upp målvaktssidan då vi har som mål att vara med och spela länge i vår. Möjligheten att få loss Dominik dök upp och efter att ha värderat situationen valde vi att gå på det spåret. Det är den bäste målvakten som är på marknaden just nu, säger Jakobsson.

Vad är det vi får i Dominik Furch?

– En riktigt bra målvakt som spelat i SHL tidigare, och på så sätt känner till den. Han gjorde en jättefin säsong i Örebro när han var i Sverige senast så vi känner att vi får trygghet i det vi får in. Vi har också pratat mycket med folk kring Dominik, både on-ice som off-ice. Det är jätteviktigt för oss att veta vilken typ av människa vi får in i gruppen.

Vad händer med Haukeland och Eliasson nu?

– Vi ville från början satsa på både Henrik och Jesper. Försäsongen var lite svajig, där Henrik spelat upp sig på ett bra sätt när SHL har startat. Jag kommer att sätta mig ner med Jesper under veckan för att hitta bästa lösningen. Han hade en strulig säsong ifjol där han fick sina minuter i Salzburg, men han behöver spela och spela mycket mer än det vi i dagsläget kan erbjuda - med eller utan Dominik Furch i laget. Kan låta hårt, men vi bedriver idrott på den högsta nationella nivån och där är inte allt bomull, säger Jakobsson.


För Dominik Furch blir det att packa trunkarna och ta sig från Tjeckien till Sverige.
– Ja, det ska bli skoj. Det här är en jättefin möjlighet för mig att spela i en bra klubb i en bra liga. Minns när jag var i Örebro, matcherna i Karlstad var alltid roliga att spela med den stämningen som var där. Ser verkligen fram emot det, säger Dominik Furch som i dagsläget inte har någon jättekoll på sin nya hemstad.
– Nej inte riktigt. Men jag har pratat lite med Gustaf Thorell och han har berättat att jag kommer till ett riktigt bra lag och att Karlstad är en jättetrevlig stad att bo i.

När räknar du med att landa in i Löfbergs Arena?

– Det blir troligen på onsdag, så jag får börja packa snart, skrattar han.

Kontraktet sträcker sig över den här säsongen.